Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un panettone

El millor panettone de l'Estat és català: el fan dos forns de Barcelona

Al concurs s'han presentat més d'un centenar d'elaboracions de panettone

El Gastronomic Forum Barcelona ha guardonat dos forns barcelonins com els millors elaboradors de panettone de tot l'Estat. Concretament, el millor pa dolç de xocolata i el millor postres clàssic de fruites. Aquest dimarts, vuit de novembre el jurat, l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona ha considerat que aquests dos forns han estat els que han realitzat la millor elaboració. 

L'originari postres italià, està fet amb una massa de tipus brioix, amb forma de cúpula i farcit de diferents maneres. Tot i que la més típica és amb panses i fruites confitades, la creativitat ha arribat a generar panettone de tots els gustos i sabors. El dolç típic de Nadal ha aglutinat més de cent propostes en la setena edició d'aquest certamen gastronòmic.

Barcelona capdavantera d'aquest dolç

El guardó en la categoria de xocolata se l'ha endut la pastisseria L'Atelier. Aquesta disposa d'una escola de pastisseria i també d'un establiment de venda al carrer de Viladomat, 140 de la ciutat comtal. Al capdavant del negoci es troba el xef Enric Ortuño, que ha guanyat diversos premis com el de millor croissant artesà de mantega i la millor coca de Sant Joan de crema i pinyons, entre d'altres.

En la categoria de clàssic de fruites ha estat el mestre forner Daniel Jordà el que ha despuntat. Dirigeix Panes Creativos, un laboratori d'idees on elabora diversos tipus de pa per a clients que busquen qualitat i propostes innovadores de sabor i creativitat. Jordà és la tercera generació de forners de la família i el seu negoci es troba a la plaça de Garrigó, 5 al barri de Sant Andreu del Palomar de Barcelona.

Un jurat de primer nivell

L'objectiu del concurs ha estat sempre incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en l'elaboració del panettone. Aquestes postres italianes han viscut un autèntic boom en els últims anys a Catalunya.

El jurat ha valorat com no podia ser d'altra manera, el gust, però també, l'olor, l'estructura de la molla i la forma. Entre els membres del jurat hi havia reconeguts professionals del sector: Iban Yarza, Ramon Bosser, Pepe Isla, Ramon Morató, Begoña San Pedro i Xavier Barriga.

El Gastronomic Forum Barcelona, celebrat aquests dies a la Fira de Montjuïc, va aglutinar més de vint mil visitants, una vuitantena d'activitats i més d'un centenar de conferenciants i ponents. Entre els xefs més prestigiosos han participat Joan Roca, Quique Dacosta o els germans Torres, entre molt d'altres.