Imatge de dues dones a la Barceloneta sota la pluja.

Les pluges tornen, per fi, avui a Catalunya: alertes per ruixats en 14 comarques

S'espera també una davallada de les temperatures

Sí, és l'hora de treure els paraigües de l'armari. De manera lenta (i inevitable), Catalunya va experimentant importants canvis de temps. Després de dies de tranquil·litat, ara arriben dies de petites revolucions en forma de pluges i de davallada de les temperatures. 

Aquest dimecres a la tarda vespre en tindrem un bon exemple. A primera hora de la tarda d'aquest 9 de novembre apareixeran alguns ruixats a les Terres de l'Ebre i ruixats més consistents a l'Aran i a l'Alt Pirineu. Més cap al vespre, tindrem ruixats a la Catalunya Central, però també a la costa de Barcelona i de Girona

El Meteocat alerta de pluges a les següents comarques: Val d'Aran, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alt Urgell, Ripollès, Baix Ebre, Montsià, Conca de Barberà, Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme i la Selva

I sí, les temperatures també baixen 

Hi ha quelcom que és una evidència i que podem comprovar tots a simple vista: pels carrers ja hi veiem més jaquetes que pantalons curts. Indicatiu, per tant, de que les temperatures estan baixant poc a poc. 

Imatge d'un home amb paraigües
Amb l'arribada de ruixats s'espera també una davallada de les temperatures. | europa press

Si bé és cert que les temperatures matinals d'aquests dies s'estabilitzaran —no seran tan baixes com les dels últims dies—, també ho és que Catalunya experimenta una clara tendència a la baixa de les temperatures. 

Per als propers dies, s'esperen màximes de 20ºC a Catalunya, sobretot a la costa. Quelcom que ja és un canvi comparat amb la setmana passada, on les temperatures màximes arribaven a ser de fins a 29 graus. 

Divendres, més pluja?

Novament tindrem un cap de setmana inestable. De moment, divendres, 11 de novembre, s'esperen ruixats febles i aïllats. Tot sembla indicar, però, que el cap de setmana el temps es desenvoluparà sense estridències a Catalunya. 

Tot i això, i com sempre a Catalunya, caldrà estar molt atents al cel per a veure quines sorpreses ens té reservades.