Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'unes mans amb guants desmuntant amb un tornavís una finestra, a més d'una dona en primer pla amb gest de sorpresa i dues imatges més, captures d'un vídeo, en què es veuen els rails bruts d'una finestra i una esponja amb ratlles pintades

Pren nota: el millor truc per netejar els rails de les finestres sense esforç

Aquest truc és un dels més eficients per eliminar la brutícia d'aquest racó problemàtic de casa teva

Mantenir la nostra llar impecable és una de les tasques més laborioses de fer. Un racó complicat de netejar és el dels rails de les finestres corredisses, per això sempre és bo conèixer alguns trucs que t'ajudaran a deixar-los perfectes.

Tot i que sol ser un racó que passa desapercebut, també és un dels que més brutícia acumula. Ara, coneixent aquest truc imprescindible, mantenir-lo sempre impol·lut et serà més fàcil que mai.

Aquest és el millor truc per deixar els rails de les finestres com a nous

Aquest truc, a més d'eficaç, també és molt econòmic. Per dur-lo a terme només necessitaràs un fregall o esponja, un retolador i un ganivet o cúter, així com seguir una sèrie de passos molt fàcils.

Cómo limpiar una ventana corredera

1. Col·loca l'esponja sobre el raig de la finestra

El primer que has de fer és col·locar l'esponja o fregall al riel. Després, marca amb el retolador els punts on hi ha les irregularitats del riel. A continuació, talla l'esponja per aquests punts amb el cúter per obtenir un ajust perfecte.

2. Neteja

Quan tinguis l'esponja ja tallada i preparada, només hauràs d'humitejar-la en una solució d'aigua i sabó. Passa pels rails diverses vegades perquè els marcs de les finestres quedin nets en tan sols uns minuts. La brutícia acumulada desapareixerà.

Imatge d'una esponja tallada i encaixada als rails d'una finestra
És un truc senzill i pràctic | Youtube: Hágalo Usted Mismo con Sodimac

3. Asseca bé

Quan finalitzis el procés, el que has de fer és assecar bé els rails de les finestres amb un drap o paper de cuina. En cas contrari, el material es podria rovellar. Per a una neteja més profunda, utilitza cinta adhesiva per desfer-te de pèls, pols o borrissols.

Altres consells per netejar els rails de les finestres

Aquest és un dels trucs més ràpids i eficaços. Tot i això, no és l'únic. Si vols deixar els teus rails impol·luts, també pots fer el següent:

  • Raspall de dents: retira l'excés de brutícia amb un raspall de dents o un raspall per tenyir els cabells.
  • Aspirador o assecador: pots passar un aspirador petit i fins i tot l'assecador per desfer-te de la brutícia acumulada al buit.
  • Pal de broqueta: aquest també pot ser un gran aliat per retirar la brutícia dels rails de les finestres. Passa després un drap perquè quedi perfecte.