Mans comptant bitllets

Els millors comptes bancaris d'ara mateix segons l'OCU: quants diners guanyaràs

L'organització en revela tots els avantatges

Tenir un compte bancari pot ser molt beneficiós. L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) sol analitzar el mercat per oferir als usuaris les millors solucions a l'hora d'estalviar diners.

En un dels seus darrers estudis, l'organització va analitzar els millors comptes que ofereixen els bancs tal de saber quins prometen més rendibilitat a l'hora de calcular els salaris dels llocs de treball. Quan els nous clients decideixen dipositar la seva nòmina en un nou compte bancari, les ofertes més habituals són regals, diners en efectiu o un percentatge més gran de beneficis.

Els 3 millors comptes bancaris segons l'OCU

Entre les opcions que ha triat l'OCU, hi ha les que tenen fins a un 5 % TAE de rendibilitat i, en alguns casos, pots rebre fins a 300 €. El compte de Bankinter ofereix una rendibilitat del 5 % TAE als dipòsits domiciliats el primer any de salari fins a un saldo de fins a 5.000 €, que suposa un total de 243,62 € anuals.

Entre els requisits per sol·licitar aquest compte cal tindre la domiciliació d'un salari mínim de 800 €. Així com a domiciliació de rebuts de tres càrrecs per trimestre i tres compres per trimestre amb la targeta.

Els beneficis que et donen OpenBank i Ibercaja

Pel que fa a OpenBank, aquest banc ofereix un compte bancari amb un tipus d'interès del 5,12 % anual sobre els primers 5.000 €, que suposa un benefici brut de 250 € a l'any. Quant als requisits per poder accedir a aquest compte, és una oferta només per a nous clients i cal fer-hi un ingrés directe d'almenys 900 €.

D'altra banda, el compte 'Vamos' d'Ibercaja té una taxa de rendibilitat anual del 5,06 % sobre els primers 6.000 €, que suposa una rendibilitat total de fins a 300 €. Entre els requisits trobem la cotització i el salari mínim per a nous clients de 1.400 €. Aquests han de cobrar almenys sis domiciliacions per semestre i fer, com a mínim, sis compres amb targeta per semestre.

Imatge d'una mà traient bitllets del caixer
Tenir un compte bancari pot ser molt beneficiós. | Getty Images

Quins avantatges suposen els comptes bancaris

Disposar d'un compte bancari pot ser beneficiós per diverses raons:

Seguretat: En mantenir els diners en un compte bancari, se'n redueix el risc de pèrdua o robatori en comparació a tenir-los en efectiu.

Facilitat d'accés: Pots accedir als teus diners en qualsevol moment utilitzant una targeta de dèbit o un llibre de xecs.

Estalvi: Un compte bancari et permet estalviar diners de manera segura. Alguns bancs ofereixen comptes d'estalvi amb interessos que poden augmentar el seu saldo amb el temps.

Establiment de crèdit: En mantenir un compte bancari i fer-lo servir de manera responsable, pots establir un historial creditici sòlid. Aquest pot ajudar-te a obtenir préstecs i targetes de crèdit en el futur.

Conveniència: Pots fer pagaments en línia, transferències de fons i fer altres transaccions financeres des del compte bancari en qualsevol moment i lloc, per la qual cosa resulta molt convenient.

Beneficis addicionals: Alguns bancs ofereixen beneficis addicionals, com ara descomptes en botigues o programes de recompenses, amb què pots estalviar diners o aconseguir avantatges addicionals.

En resum, tenir un compte bancari pot ser molt beneficiós. Tot per mantenir els teus diners segurs, estalviar i establir un historial creditici, així com fer transaccions financeres de manera fàcil i convenient. Ara bé, l'OCU adverteix que és important no deixar-se emportar pels regals de les ofertes de les entitats bancàries. Així que fixa't bé en els detalls a l'hora d'obrir-ne un de nou.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!