Popularment, es coneix la traumatologia com la branca de la medicina més vinculada amb el món dels esports

Els millors metges traumatòlegs de Catalunya

Es tracta de la branca de la medicina que s'ocupa de les lesions de l'aparell locomotor i de les seves estructures associades, com els ossos

Popularment, es coneix la traumatologia com la branca de la medicina més vinculada amb el món dels esports, però els cirurgians ortopèdics treballen en molts àmbits, més enllà de les lesions esportives. La Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica és l'especialitat que inclou la valoració clínica, el diagnòstic, la prevenció, el tractament i la rehabilitació, a l'atenció del pacient portador de malalties congènites i adquirides, de deformitats i d'alteracions funcionals traumàtica i no traumàtica de l'aparell locomotor, i les seves estructures associades. A continuació, dos dels traumatòlegs més prestigiosos de Catalunya.

1. Ramón Cugat

El reconegut traumatòleg Ramón Cugat és el director del departament de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Qirónsalud Barcelona. Cal destacar que és membre permanent de l'Associació d'Artroscopia d'Amèrica del Nord i membre fundador de l'Associació Espanyola de l'Artroscopia. Com a docent, Cugat col·labora amb la Universitat de Barcelona, on imparteix classes de manera periòdica.

Dr. Ramón Cugat Bertomeu, especialista en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica
Dr. Ramón Cugat Bertomeu, especialista en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica | Cedida

 

Pep Guardiola, Carles Puyol i Fernando Torres, entre els seus clients

També col·labora en la facultat de medicina de la Universitat CEU Cardenal Herrera de València, a més de ser codirector de la  Càtedra de Medicina i Cirurgia Regenerativa, creada l'any 21013 per la Fundació García Cugat i la Universitat CEU Cardenal Herrera de València. El metge pertany a l'equip internacional de professorat de la Societat Internacional d'Artroscopia, Cirurgia de Genoll i Traumatologia d'Esports (ISAKOS). Com la majoria de traumatòlegs de renom, ha operat personatges famosos, com esportistes d'elit: Pep Guardiola, Carles Puyol, Fernando Torres, Villa o Isaac Cuenca, entre altres.

2. Xavier Mir 

Xavier Mir és cirurgià ortopèdic i traumatòleg, especialitzat en Cirurgia ortopèdica de l'extremitat superior i medicina de l'esport. Actualment, és el cap de la Unitat de Cirurgia de la mà i microcirurgia del Departament de Traumatologia i cirurgia ortopèdica de l'Hospital Universitari Dexeus. A més, també treballa com a docent en la Universitat Autònoma de Barcelona.

M arc Márquez amb el doctor Xavier Mir, després de ser operat
M arc Márquez amb el doctor Xavier Mir, després de ser operat | Twitter

 

La reconstrucció de la mà «impossible» d'Hortelano

És un  dels millors traumatòlegs d'Espanya, segons la revista Forbes, i ha operat estrelles de l'esport com Bruno Hortelano, un reconegut atleta espanyol.  Hortelano va sofrir un accident de trànsit en què va estar a punt de perdre la mà, després de tenir la mala sort de bolcar el cotxe mentre tenia la finestreta baixada i recórrer diversos metres amb la mà contra l'asfalt i l'automòbil. 

Es tractava d'una reconstrucció gairebé impossible, una mà «catastròfica», i els col·legues de Mir el van alertar perquè no agafés el cas. Finalment, però, Mir va acceptar i després de quatre cirurgies, va reconstruir la mà d'Hortelano. Alguns dels pacients de Xavier Mir també han estat Marc Márquez, Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo, entre altres.

També et pot interessar...