El ministre Illa envia un missatge d'esperança amb la vacuna: «El principi del final»

El ministre de Sanitat ha cridat a mantenir la guàrdia alta però donant un missatge positiu

El ministre de Sanitat, Salvador Illa en una roda de premsa
El ministre de Sanitat ha cridat a mantenir la guàrdia alta però donant un missatge positiu | Europa Press

Des que es va anunciar que la vacuna contra la covid per fi arribava a Espanya, la positivitat respecte a vèncer el virus d'una vegada per totes ha anat en augment. Si bé és cert que tothom sap que per eliminar el coronavirus del tot de les nostres vides encara pot quedar molt, les últimes notícies són un gran avanç.

Com ja s'ha confirmat, Espanya té un pla de vacunació que començarà al gener i que aconseguirà que a mitjans d'any, aproximadament al juny o juliol, gairebé la meitat de tots els espanyols hagin estat vacunats, una cosa molt important en la lluita contra la Covid.

Vacunar contra el virus suposa imposar una immunitat molt més elevada i ràpida de la que s'aconseguiria en la població en cas de no tenir vacuna. Així doncs, que per fi puguin utilitzar les vacunes és una cosa positiva, encara que es parli d'això amb prudència encara.

No obstant això, al matí d'aquest dissabte el ministre Salvador Illa ha volgut donar un raig més d'esperança amb les seves paraules respecte a aquest mateix tema. «Podem dir que estem en el principi del final», han estat les contundents paraules d'Illa en referència a l'evolució actual del virus i el futur amb la vacuna.

«Podem dir que estem al principi del final, però cal mantenir la guàrdia alta i més en aquestes dates de Nadal amb el pla que vam acordar amb les comunitats autònomes, i que fa una crida a quedar-se a casa, a restringir la mobilitat i els contactes socials», han estat les declaracions completes d'Illa.

En la mateixa línia, i parlant encara de la vacuna, el ministre ha destacat que hi ha a la vista una «horitzó d'esperança», però ha volgut cridar a la calma, assegurant que encara queda camí per recórrer.

La vacunació comença al gener

Molt s'ha parlat ja de com serà el procés de vacunació al país. De moment s'ha confirmat com es farà tot i els temps que s'estudien. Així doncs, les vacunes, si tot va bé, començarien a posar-se a Espanya al gener, tenint en compte que seran tres grups concrets els que tinguin prioritat: els més grans, els sanitaris i les persones dependents.

Segons es va confirmar ja en el pla de govern fa unes setmanes, la vacunació començarà per la gent gran en residències, així com el personal sanitari que les atén. També es vacunarà al personal sanitari, tant d'hospitals com de centres d'atenció primària, pel risc que hi ha que s'encomanin a pacients o es creuen brots en hospitals.

Finalment, dins de la mateixa període també es posarà la vacuna a persones dependents. Més tard s'iniciarien altres fases de vacunació per a grups cada vegada de menys risc enfront del coronavirus, Tot això quan vagin arribant les dosis necessàries.

I és que, si es dona prioritat a uns grups davant d'altres és precisament perquè, malgrat que ja ha arribat a Espanya la vacuna, les dosis estan sent enviades des d'Europa per fases i no es podrà vacunar a tothom ràpidament.

Un altre de les importants dades que es coneixen ja també és que la vacuna serà totalment gratuïta i administrada per Sanitat, a més no serà obligatòria posar-se-la en cas de no voler, però sí que es recomana fer-ho. Hi haurà en total uns 13.000 punts de vacunació a tot el país que donaran accés a tots els espanyols.


Comentaris

envia el comentari