Treballadors en una línia de producció de material mèdic per afrontar el coronavirus el febrer de 2020

MINUT A MINUT: 410 persones aïllades i 28 casos a Catalunya

S'eleven a més de 200 els casos actius a l'Estat | 410 persones aïllades a Catalunya

El coronavirus es cobra la primera víctima mortal a Espanya. Aquest dimarts al vespre es confirmava a més un divuitè contagi a Catalunya. A l'Estat espanyol la xifra supera els 200 casos actius. 

Casos actius

 • 22 casos a la Comunitat Valenciana
 • 76 casos a Madrid
 • 13 casos a Andalusia
 • 28 casos a Catalunya
 • 20 casos al País Basc
 • 6 casos a les  Illes Canàries
 • 6 casos a  Extremadura
 • 12 casos a Castella i Lleó
 • 1 cas a  Galícia
 • 2 casos a Navarra
 • 4 casos a Astúries
 • 10 casos a  Cantàbria
 • 12 casos a Castella la Manxa
 • 7 casos a La Rioja
 • 5 casos a les Illes Balears
 • 1 cas a Aragó

Casos recuperats

 • 2 casos a les Canàries
 • 1 cas a les Illes Balears
 • 1 cas a  Andalusia

Salut  recorda trucar al 061 en cas de dubtes o sospites de contagi, filtre que evita saturar les urgències dels hospitals. Les autoritats demanen també evitar els països i zones de «risc», prendre mesures higièniques, no fer ús de mascaretes si s'està sa per evitar crear un alarmisme innecessari i, sobretot, creure només informacions contrastades i oficials, fent cas omís als falsos rumors que corren per la xarxa.

ACTUALITZACIÓ 19.32

Salut confirma  quatre casos més de coronavirus a Catalunya, el nombre de contagiats puja a un total de 28. Es tractaria d'un home de 30 anys de Barcelona que hauria estat amb persones que van viatjar a Itàlia; a més d'una dona de 61, un home de 51 i una dona de 86, tots de Barcelona, que haurien estat en contacte amb altres casos confirmats. Tots els casos són lleus. 

ACTUALITZACIÓ 19.20

Confirmen la segona mort per coronavirus a Espanya. El Departament de Salut del País Basc ha estat notificat de la defunció d'un home de  82 anys a Biscaia després de donar positiu en coronavirus. Aquesta persona, amb  malalties cròniques, tenia una pneumònia i el seu positiu s'ha confirmat avui mateix.

ACTUALITZACIÓ 18.30

Una pacient infectada a La Gomera (Illes Canàries) podria rebre l'alta en les pròximes hores després que hagi donat dos cops negatiu  en les dues últimes proves. Així ho ha confirmat l'Institut de Salut Carlos III. 

ACTUALITZACIÓ 17.05

El Govern d'Israel  ha anunciat aquest dimecres que posarà en quarantena a les persones arribades al país des d'Espanya, Alemanya, Àustria, Suïssa i França a causa del brot de nou coronavirus, ampliant així la llista de països afectats per aquesta mesura.

D'aquesta forma, aquests països se sumeixin en la llista a la Xina —inclosos Hong Kong i Macau—, Tailàndia i Singapur, enmig de les accions de les autoritats israelianes per a evitar una  expansió del virus al país.

ACTUALITZACIÓ 16.21

L'expansió dels casos de coronavirus al món

ACTUALITZACIÓ 14.45

ACTUALITZACIÓ 13.40

Confirmen el primer cas  de positiu coronavirus a Galícia. 

ACTUALITZACIÓ 14.35

La Conselleria de Salut de La Rioja ha confirmat la detecció de 5  nous casos de coronavirus, així doncs, augmenten a  7  els pacients amb aquesta malaltia a la comunitat autònoma.

ACTUALITZACIÓ 14.16

ACTUALITZCIÓ 14.12

El Govern italià ha decidit tancar escoles i universitats de tot el país per l'epidèmia. La mesura entraria en vigor aquest dijous.

ACTUALITZACIÓ 13.56

L'epidèmia del coronavirus no ha impactat, fins ara, a l'activitat de les plantes de Seat i Nissan a Barcelona, tot i que s'han creat grups de treball que monitoren diàriament la situació per poder prendre decisions tan aviat com sigui possible si l'escenari canvia.

ACTUALITZACIÓ 13.40

3 nens,  1 de Madrid i 2 de Castella- La Manxa, els primers menors positius per coronavirus a Espanya.

ACTUALITZACIÓ 13.29

Una professora de la Universitat de Girona és un dels 6 nous casos confirmats per Salut. Arran dels fets, La UdG ha començat una neteja «sistemàtica» de tots els espais on ha estat la professora afectada pel coronavirus els últims dies. Ho ha fet seguint les recomanacions de Salut Pública per ta d'augmentar «el grau de desinfecció» i evitar nous contagis. Segons han confirmat els entorns de la universitat, la dona feia dos dies que només anava fins al seu despatx perquè ja no es trobava bé.

ACTUALITZACIÓ 13.07

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat noves mesures contra la propagació del coronavirus que està afectant el món de l'esport espanyol. Es recomana al Barça jugar a porta tancada  el partit de Champions contra el Nàpols del pròxim dimecres 18 de març.

ACTUALITZACIÓ 13.00

Salut confirma 6 nous casos de coronavirus a Catalunya.

ACTUALITZACIÓ 12.40

Espanya incrementa el nombre d'infectats i arriba als 193, tres d'ells són nens. Es mantenen els 7 pacients en l'UCI.

ACTUALITZACIÓ 12.13

Ahir es va suspendre el Juventus-Milà i avui s'ha anunciat que també se suspèn el Nàpols-Inter.

ACTUALITZACIÓ 12.05

La Direcció General de Salut Pública ha confirmat un cas positiu de coronavirus d'una escolar de 4 anys  que estudia en un col·legi situat al carrer Pare Damián, a Madrid, i que està actualment «asimptomàtica».

ACTUALITZACIÓ 11.47

Un total de 16 turistes italians  que han estat viatjant per l'Índia durant les últimes dues setmanes han estat posats en aïllament després d'haver donat positiu pel nou coronavirus originat a la ciutat xinesa de Wuhan.

ACTUALITZACIÓ 11.41

La Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid ha emès una circular on s'estipula que se suspenen tots els permisos per a assistència a cursos, congressos, jornades o convencions de professionals sanitàries, tant nacionals com internacionals.

ACTUALITZACIÓ 11.32

Salut confirma que hi ha  410 persones aïllades a Catalunya  per haver estat en contacte amb persones afectades pel coronavirus.

ACTUALITZACIÓ 11.00

Identifiquen dos tipus de nou coronavirus a la Xina. 

ACTUALITZACIÓ 10.48

Els clubs de bàsquet i futbol «hauran d'acatar» la decisió de celebrar a porta tancada els partits on hi hagi afluència d'aficionats procedents de zones de risc pel coronavirus, com és el nord d'Itàlia. De moment afecta el partit de la Lliga de Campions entre el  València i l'Atlanta de Bèrgam, el de la Lliga d'Europa entre el Getafe i l'Inter de Milà. També afecta els 'matchs' de bàsquet de l'Eurocup Femenina entre el  Girona i el Venècia i el València Basket amb l'Armani de Milà de l'Eurolliga.

ACTUALITZACIÓ 10.32

Suspenen un congrés d'oftalmologia a Burgos  davant les recomanacions del Ministeri de Sanitat per prevenir l'extensió del virus.

ACTUALITZACIÓ 10.23

El Japó continua endavant amb el pla d'organitzar els Jocs Olímpics de Tòquio  aquest estiu malgrat el brot de coronavirus. Està previst que els JJOO se celebrin del 24 de juliol al 9 d'agost.

ACTUALITZACIÓ 10.11

Primera mort per nou coronavirus a Iraq. L'home de 70 anys ha mort aquest dimecres.

ACTUALITZACIÓ 9.52

El creixement de l'activitat del sector serveis d'Espanya es va moderar  al febrer a conseqüència de la  feblesa de les noves comandes i la reducció  dels marges en un context marcat per la incertesa creada pel brot de coronavirus  a la Xina, segons reflecteix l'índex PMI sectorial, que va baixar a 52,1 punts des dels 52,3 del mes anterior, la seva pitjor lectura des de novembre de 2013.

ACTUALITZACIÓ 9.35

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest dimecres que el seu departament ha procedit a la recerca del «grup de contacte» de l'home  que va morir el passat 13 de febrer a l'Hospital Arnau de Vilanova de València i al qual li va ser detectat coronavirus.

ACTUALITZACIÓ 9.19

El coronavirus enfonsa l'activitat del sector de serveis a la Xina. L'índex sectorial es va desplomar fins a 26,5 punts des dels 51,8 del passat mes de gener.

ACTUALITZACIÓ 9.00

Polònia confirma el seu primer cas de coronavirus.

ACTUALITZACIÓ 8.20

Cauen les reserves turístiques al Japó en un 34%  i per abril s'han reduït a la meitat.

ACTUALITZACIÓ 8.05

La Xina assoleix la xifra de 2.981 morts provocades pel brot del nou coronavirus i suma 80.270 contagiats.

ACTUALITZACIÓ 7.56

Japó arriba als 1.000 casos  positius de coronavirus i manté la xifra de 12 morts.

ACTUALITZACIÓ 07.30

Salut detecta un tercer  cas de Covid-19 a Astúries. Es tracta d'una dona de 85 anys que també té pneumònia.

ACTUALITZACIÓ 07.05

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha confirmat la primera mort a l’Estat per coronavirus. La defunció  arriba en un moment en el qual el Ministeri de Sanitat ha publicat un ‘Procediment per al maneig dels cadàvers de casos de Covid-19’ on s’explica el procediment a seguir en cas de mort  por aquesta nova epidèmia.