El missatge esperançador de les dues primeres vacunades a Espanya: «Estan molt bé»

Araceli i Mónica han tornat a fer vida normal a la residència

Imatge d'arxiu d'un sanitari amb una vacuna
Després d'unes hores, les primeres vacunades a Espanya es troben «molt bé»  | Salut

La notícia més esperada ja s'ha produït. La vacuna contra la Covid-19 ja ha arribat a Espanya i ja s'estan subministrant les primeres dosis a totes les comunitats. La primera vacuna de l'Estat s'ha posat a Araceli, una dona de 96 anys d'una residència de Guadalajara, i a Catalunya l'ha rebut Josefa Pérez, una dona de 89 anys de l'Hospitalet de Llobregat.

La vacunació d'Araceli i després de Mónica Tapias, una de les auxiliars d'infermeria de la residència de gent gran 'Los Olmos' s'ha pogut veure en directe. Tot ha transcorregut amb total normalitat i sense cap incident. Fins i tot els hi ha donat temps d'enviar un missatge animant a la gent a vacunar-se perquè «el virus aquest marxi», tal com deia l'àvia.

Minuts després de la seva vacunació s'han confirmat les bones notícies. Era la mateixa directora d'aquest centre públic de Guadalajara, Marina Vadillo, qui ha explicat que les dues vacunades es troben «molt bé». D'aquesta manera, la residència 'Los Olmos' s'ha convertit en la protagonista del dia en acollir les primeres vacunacions a Espanya.

En aquesta, s'espera que aquest mateix diumenge estiguin vacunats bona part dels seus residents i del personal. Concretament, Vadillo parlava d'un 87,5% dels ancians residents en aquest centre públic i gairebé el 99% dels professionals en plantilla, que són els que han decidit posar-se la vacuna.

A més, mentre recordava que tant Araceli com Mónica es troben perfectament, aprofitava per llençar un missatge important als mitjans. «Ens hem de vacunar perquè és el principi d'un final que estem esperant», afirmava mentre reconeixia que primera es vacunarà a la resta de residents i després als treballadors.

Una de les imatges del moment ha estat veure a Araceli senyant-se abans de posar-se la vacuna, perquè segons explicava la directora, al principi estava «una mica nerviosa». Però poc després, ja es trobava «tranquil·la» i esmorzant tranquil·lament. Mentrestant, Mónica havia tornat a la seva feina. Marina Vadillo indicava que les dues van ser escollides perquè no han patit la malaltia.

La vacunació ha estat duta a terme per l'equip de l'Hospital Universitari de Geriatria i l'equip sanitari de la residència, que pertany al Sescam (Servei de Salut de Castella La Manxa). Allà estaran bona part del dia vacunant. La directora recordava que els familiars no podran veure els ancians, per la normativa actual i afegia que s'ha de respectar aquelles persones que no han volgut vacunar-se.

També ha valorat molt positivament el procés de vacunació a la residència. «S'ha fet tot molt ràpid i molt bé perquè hi ha hagut molta coordinació aquests dies», valorava. I és que recordava que tots els professionals sanitaris estan «perfectament preparats per això».

'Los Olmos' és una de les residències que ara mateix es troben lliures de Covid-19. Per aquest motiu, es distribueix els majors per diferents espais bombolla, en diverses sales situades a les plantes de l'edifici, comentava. A més, ha agraït la presència dels mitjans «per fer que aquest moment sigui històric a Guadalajara».

 

Illa i Sánchez coincideixen en el seu missatge d'esperança

Després de produir-se la imatge de la jornada, tant el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, com el ministre de Sanitat, Salvador Illa, han volgut valorar aquest imatge coincidint en que es tracta d'un missatge d'esperança per la resta d'espanyols.

Sánchez  valorava en el seu compte de Twitter que «avui Araceli i Mónica representen una nova etapa esperançadora. Un dia per a l'emoció i la confiança». En paraules similars, Illa agraïa el que havien fet l'àvia i la sanitària: «Amb el seu gest, les dues dones envien al món un missatge d'esperança perquè ja avancen en el procés d'immunització» i afirmava que estem «davant l'inici del final de la pandèmia».

El president també ha volgut lloar la «fortalesa» del Sistema Nacional de Salut (SNS) que ha permès iniciar la campanya de vacunació, sobretot gràcies a milers de professionals que garantiran un procés ràpid, solvent i equitatiu».


Comentaris

envia el comentari