La pandèmia ha deixat moltes vides marcades per sempre, algunes a través d'efectes secundaris o simptomatologies que s'estenen en el temps després la malaltia, i en el pitjor dels casos, en històries d'aquells que no aconsegueixen sobreviure a la Covid. Aquests drames no només marquen la vida de l'afectat, sinó també dels qui la rodegen, com el cas de Lauren i el seu relat plasmat a 'The Guardian'.
Els pares de l'afectada envien una advertència clara a tots els joves, que tendeixen a ser els menys previnguts per l'acció del virus. «Preneu-vos seriosament el virus perquè pot matar sent joves» és el missatge que llancen els progenitors, un que hauria d'arribar a aquells que vulneren les mesures de prevenció durant, per exemple, l'època de Nadal.
Aquest mateix missatge s'ha transmès des de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que adverteix que l'edat, tot i ser un factor determinant, no produeix immunitat al coronavirus. Els pares de Lauren adverteixen que els adolescents els hi costa entendre, tenen el cervell bombardejat, en un estat d'ànim propi d'aquestes edats de canvis, però malgrat tot, els esforços s'han de realitzar a tots els segments de la població.
El cas de Lauren
La jove treballava com administrativa en una consulta mèdica al sud de Gal·les. El cas de Lauren és particular perquè la malaltia no va donar gairebé temps a reaccionar, com afirma el seu pare Paul: «la meva filla va emmalaltir i morir tant de pressa que no va poder lluitar. Si la gent pensa que aquest virus no els hi afectarà de cap manera, llavors no ho estan veient de manera realista. Qualsevol pot veure's afectat per aquest virus sense importar l'edat. Pot tenir efectes devastadors en una persona i la seva família».
La seva mare, Karen, posa esperances al final de la pandèmia, aventurant que «Lauren no tindrà el benefici de veure el futur, però si el missatge d'allò que va succeir pot salvar altres vides, llavors això és el que realment volem transmetre». Asseguren que el traspàs va ser tan fortuït que no van tenir temps a assimilar-ho.
La família Jones va donar positiu per Covid el mes de desembre, els dos progenitors van patir breus períodes d'hospitalització. La totalitat del nucli familiar va estar molt afectat durant el Nadal, ni tan sols van ser capaços d'obrir els regals. De fet, la traspassada va demanar al seu pare una revisió mèdica perquè el seu estat li preocupava.
Paul desconeixia que una vegada travessés les portes de l'hospital ja no tornaria a veure-la sortir. La van mantenir ingressada i l'endemà es va comunicar amb la seva mare, per dir-li que li havien donat una mica de gelat i havia begut aigua. En aquest moment ja percebia l'ajuda de dispositius per facilitar la respiració, en tot moment va transmetre tranquil·litat als seus pares.
Les complicacions ocasionades pel virus
Les següents notícies sobre la seva filla van arribar directament de l'hospital, que advertia als seus pares les dificultats mèdiques que havia patit Lauren en les darreres hores. El metge va comunicar que simplement «perllongaria l'inevitable i que Lauren no sobreviuria a la nit». Lauren Jones va morir el 30 de desembre a l'hospital Royal Glamorgan, amb els regals sense obrir.
El virus es va recolzar en les complicacions mèdiques que per la jove eren congènites, la primera una síndrome de dolor regional complex al peu, motiu pel qual utilitzava crosses. L'altre era una alta pressió arterial, tot i això la seva família no augurava que tingués aquest tràgic final. La notícia és encara més trista si es té en compte que era treballadora de NHA; i tant ella com la seva mare pertanyien a un grup prioritari per a la vacunació.