Imatge d'arxiu de dos agents antidisturbis de la Policia Nacional, protegits amb casc i escut

Missatge urgent de la policia després dels greus disturbis contra el toc de queda

Aquest divendres es van produir robatoris en comerços, crema de contenidors i alguns agents van resultar ferits

El sindicat de la Policia Nacional Jupol ha lamentat els incidents viscuts durant la nit d'aquest divendres en diversos punts del territori nacional, on grups de ciutadans van protestar pel toc de queda, i ha fet una crida a la calma. En concret, ha condemnat que durant els disturbis a Burgos, Santander o Barcelona s'hagin produït diversos actes vandàlics, incloent-hi llançament d'objectes als agents de la policia, crema de contenidors i fins i tot assalts a comerços.

En aquest sentit, el secretari de comunicació de Jupol, Pablo Pérez, ha destacat que confia que es tracti «d'incidents puntuals i no continuï l'augment la violència». «Fem una crida a la calma i estarem molt pendents de l'evolució dels esdeveniments», ha afegit. Des de Jupol han lamentat especialment els successos de Santander, on un agent de la Policia Nacional ha resultat ferit de gravetat després de rebre un cop amb una ampolla.

En aquest sentit, Pérez ha mostrat la seva «profunda indignació» per aquesta situació i ha traslladat el suport de l'organització sindical al company ferit, a qui desitja una ràpida recuperació.

Així mateix, ha assenyalat que la Policia Nacional «no abaixarà la guàrdia» i ha expressat la seva gratitud als ciutadans que, en veure els avalots, han sortit a les finestres «per desautoritzar els autors dels robatoris i han aplaudit davant l'arribada dels efectius policials». «Entenem el malestar que poden generar en la ciutadania algunes de les decisions preses, però fem una crida a la responsabilitat i demanem als ciutadans que respectin les normes de l'Estat de Dret i les llibertats de tots els ciutadans», ha conclòs el portaveu de Jupol.

Robatori en un Decathlon de Barcelona

Pablo Pérez s'ha referit també al saqueig d'un establiment de la cadena Decathlon situat al centre de Barcelona, i en el qual, segons imatges que s'han fet virals en les xarxes, es pot observar com diversos joves destrossen l'entrada de la botiga i s'emporten i patinets elèctrics.

Els fets van tenir lloc durant la nit de divendres, quan més de 1.500 persones es van congregar a la Plaça Sant Jaume, on hi ha el Palau de la Generalitat i l'ajuntament de Barcelona, per protestar contra el toc de queda i les últimes mesures preses per les diferents institucions per frenar els contagis de Covid-19.

Hores més tard, els Mossos d'Esquadra informaven de la detenció de diversos joves, al voltant d'una dotzena, per cremar contenidors als carrers i robar a la botiga. Segons els Mossos, els detinguts no eren manifestants, de manera que probablement es va tractar de joves que van aprofitar el desconcert per robar a la botiga.