Imatge d'una pantalla d'un telèfon mòbil amb les icones de les aplicacions Telegram, Whatsapp, Instagram, Facebook, Youtube i Twitter

El missatge de Salut sobre la Covid-19 que podries rebre en breu aquest setembre

El Govern enviarà milers d'SMS i farà un milió de trucades per augmentar el ritme de vacunació

El Govern s'ha proposat augmentar el ritme de vacunació aquest setembre. El Departament de Salut té clar que el mes de setembre pot ser clau en la campanya per immunitzar la població contra la Covid-19. Així ho ha remarcat aquest dimecres, dia 1 de setembre, Josep Maria Argimon. El conseller ha remarcat que els pròxims dies i setmanes seran vitals per augmentar la cobertura de vacunació, ja que es reprendran la majoria d'activitats laborals, escolars i també de lleure.

Així doncs, des del Departament de Salut s'han fixat l'objectiu d'administrar, com a mínim, dos milions de dosis en les pròximes setmanes. D'aquests dos milions de dosis, un volen que correspongui a la població compresa entre els 12 i els 18 anys. L'altre milió es vol que sigui administrat a persones que encara no tenen la pauta completa de la vacunació contra la Covid-19.

Un milió de trucades i milers de missatges SMS

Per tal de complir els objectius marcats, el Departament de Salut engegarà una campanya de conscienciació directa. La idea és enviar milers de missatges SMS i fer un milió de trucades. Aquestes aniran destinades a persones que no han començat a vacunar-se, malgrat poder-ho fer, i a persones que encara no tenen la pauta completa i només han rebut una dosi. Es prioritzaran els grups d'edat de 12 a 39 i també les dones que estiguin embarassades.

«Seguirem enviant missatges SMS a qui encara no s'ha vacunat i farem 1 milió de trucades en tres setmanes intentant arribar al màxim a la vacunació». Així ho ha expressat la doctora Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública de la Generalitat. La mateixa Cabezas ha explicat, també, altres mètodes que s'utilitzaran per complir l'objectiu que s'ha marcat el Departament.

Una d'elles és seguir potenciant els punts de vacunació sense cita prèvia que, des de fa setmanes, es van situant en diverses poblacions del país. A més també es faran diverses campanyes de comunicació i accions i estratègies comunitàries desenvolupades per l'atenció primària.

L'objectiu, arribar al 100%

Tot i que sempre s'ha parlat molt de l'objectiu d'arribar al 70% de població vacunada, des del Departament de Salut han explicat que aquesta xifra és insuficient. «El nostre objectiu és arribar al 100% de vacunació, perquè un 70% no és suficient», ha explicat l'adjunta a la direcció de la Direcció d'Atenció Primària, Coral Fernández.