Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un xàfec a Verges, Baix Empordà

El temps mogut no dona treva amb nous xàfecs i fortes tempestes: Previsió a Catalunya dijous 2 de setembre

Els ruixats més importants cauran, de nou, al sud i al voltant del Pirineu. Compte a les Terres de l’Ebre, on plourà sobre mullat després dels forts aiguats

El temps de les últimes hores ha estat marcat per ruixats i fortes tempestes al sud, Ponent i Pirineu. Especialment violents han estat els forts aiguats de les Terres de l’Ebre que han deixat greus inundacions i més de 200 l/m². Una situació ben moguda que encara es mantindrà de cara al dijous, 2 de setembre.

En aquest sentit, de cara a la nit i matinada s’espera que una nova tongada de xàfecs entri per Ponent i l’Ebre. De nou, localment podran ser forts i anar acompanyats de tempestes severes. Molta precaució en aquesta zona, ja que hi plourà sobre mullat.  

Aquesta nova tongada de pluja pot arribar de forma general a pràcticament qualsevol punt de Catalunya. Circularà de sud a nord del territori entre la nit, matinada i primeres hores de dijous. En principi seran febles, però al migdia i tarda alguna tamborinada pot ser forta al nord-est.

De fet, durant la tarda apareixeran noves tempestes localment intenses al Pirineu, Prepirineu, interior, prelitoral i entre Girona i Barcelona. Tot plegat amb temperatures que baixen més i calor a ratlla. La situació anirà millorant clarament a partir de divendres i el cap de setmana.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 2 de setembre del 2021
Mapa de previsió per dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 2 de setembre del 2021
Mapa de previsió per dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Alerta per nous aiguats

El temps seguirà ben mogut les properes hores i entre la nit, matinada i primeres hores de dijous arribaran noves pluges. De nou, entraran per Ponent i les Terres de l’Ebre amb noves fortes tempestes. La novetat és que les precipitacions també poden arribar de forma dèbil a la resta de Catalunya.

Seria una regada molt lleu de sud a nord, una situació que haurem d’anar seguint amb atenció. Quedarà un dia poc lluït, a l’espera d’una nova tarda ben moguda. Creixeran potents nuvolades que poden deixar noves tempestes fortes a diversos punts.

En aquest sentit, els xàfecs afectaran de forma inconnexa punts de l’interior, prelitoral, Pirineu i entre Girona i Barcelona. Molta precaució allà on caiguin aiguats durant la jornada. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté activades diverses alertes per forts patacs d’aigua: 

Mapa d'alertes per forts aiguats a Catalunya el 2 de setembre del 2021
Mapa d'alertes per forts aiguats aquest dijous | METEOCAT

Segueix la calor a ratlla

Pel que fa a les temperatures, seguiran a ratlla i amb una calor ben frenada per l’època. Moltes màximes baixaran més i es mouran entre els 24º i 29º tan sols, però seran més baixes al Pirineu. Un ambient més propi de finals d’estiu o de principis de tardor.

De nit seguirà la fresca arreu amb gran part del territori per sota dels 20º. Per tant, en conjunt es podrà dormir bé a la majoria de comarques. Tan sols a prop de la costa es pot registrar algun 21º o 22º puntual.

Millora a la vista

De cara al divendres, la situació anirà millorant de forma més clara amb més estones de sol en conjunt. No obstant, tornaran a caure ruixats al nord de Catalunya i altres zones de muntanya del nord. Això passaria sobretot a la tarda, però les temperatures ja remuntaran.

Serà ja al cap de setmana quan el temps millorarà molt més amb temperatures més normals per l’època. Farà calor al migdia, però sense extrems. Apareixeran tamborinades de tarda tan sols a zones de muntanya.