Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d´un cartell de la Seguretat Social i una imatge d´un home amb gest pensatiu

Missatge de la Seguretat Social sobre les pensions de viduïtat i orfandat

Els potencials beneficiaris podran gaudir d'una sèrie de canvis que facilita l'accés i les sol·licituds

La Seguretat Social exerceix una gran tasca per a moltes persones. L'Administració distribueix una sèrie de pensions necessàries per als ciutadans, que necessiten ingressos per cobrir les necessitats bàsiques. La de jubilació és la prestació més popular, però hi ha altres ajudes indispensables per a alguns sectors de la població.

Per tal de modernitzar els serveis i adaptar-se als nous temps, la Seguretat Social ha implementat un nou sistema. La funció d'aquesta innovació és facilitar la sol·licitud de pensions de viduïtat, orfandat i auxili per defunció. Per això, els potencials beneficiaris ja poden realitzar els tràmits a través de la pàgina web La teva Seguretat Social.

Com es pot sol·licitar la pensió a partir d'ara?

Des de l'1 d'abril, els representants no apoderats poden fer les gestions pertinents en nom de tercers de manera ràpida i àgil. És a dir, està disponible per a qualsevol persona no inscrita al Registre d'Apoderament. Només cal entrar al portal esmentat, seleccionar l'opció 'Sol·licitud de viduïtat, orfandat i auxili per defunció' i seguir els passos indicats.

Per fer ús d'aquesta funció, el representant ha de tenir Certificat Digital o Cl@ve permanent. El representat, per la seva banda, haurà d'haver registrat el número de telèfon mòbil a les bases de dades de la Seguretat Social. Aquest rebrà un enllaç mitjançant un SMS perquè, d'aquesta manera, el representant pugui fer la sol·licitud en nom seu.

Les pensions de viduïtat, orfandat o auxili per defunció ofereixen un gran suport econòmic a moltes persones. Perdre un ésser estimat genera un gran dolor emocionalment, però la seva mort pot derivar en greus conseqüències per a aquestes famílies. Aquestes prestacions de la Seguretat Social tenen un paper fonamental en la vida de milers de ciutadans.

La implementació d'aquest nou servei reflecteix la voluntat de la Seguretat Social per adaptar-se a les necessitats de la ciutadania. La digitalització és imparable, i la població, que ja utilitza el mòbil per a tot, agraeix qualsevol canvi que en pugui facilitar el procés. Millorar els tràmits per sol·licitar prestacions i simplificar l'accés als beneficis socials és una gran notícia per a totes les persones que ho necessiten.