Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb persona conduint i logo de la DGT

Si tens alguna d'aquestes malalties comunes, la DGT no et deixarà continuar conduint

L'organisme ha publicat un llistat de situacions que poden posar en perill la seguretat a les carreteres

Renovar el permís de conduir és un procés necessari per poder circular per les carreteres. Aquest tràmit implica el compliment d'uns requisits que garanteixin la seguretat viària, tant del conductor en si com la de la resta d'usuaris.

Per això, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha publicat un llistat amb malalties i medicaments que et poden inhabilitar i denegar-te l'opció de portar un vehicle.

Quines malalties són incompatibles amb l'obtenció del permís de conduir?

La DGT classifica aquestes malalties en diverses categories. Hi ha les vasculars, com l'aneurisma de grans vasos amb risc, o condicions cardíaques relacionades amb les arrítmies. Poden sorgir després de la implantació d'un marcapassos o pròtesis de vàlvula cardíaca.

Les malalties psiquiàtriques i neurològiques també s'hi inclouen. Les pèrdues de consciència o accidents cerebrovasculars isquèmics poden requerir una avaluació exhaustiva i l'autorització mèdica prèvia abans de tornar a conduir.

Els pacients que han patit càncer o patologies respiratòries poden tenir restriccions de conducció. Tot dependrà de la gravetat i de l'estat actual de la malaltia, ja que la DGT ho té molt en compte.

Els medicaments que posen en perill les persones al volant

Certs medicaments poden ser un risc per a la conducció pels seus efectes secundaris, com somnolència, eufòria, visió borrosa o marejos. La DGT ha publicat una llista que compta amb analgèsics, ansiolítics, antidepressius o antihistamínics. L'organisme assenyala la importància de conèixer el grau en què poden afectar aquests medicaments a la conducció.

D'altra banda, les fòbies, com l'amaxofòbia (por de conduir) poden afectar algunes persones. Si la pateixes, no dubtis a demanar ajuda per superar aquesta por i recuperar la confiança al volant. És fonamental no pujar al cotxe si veus que encara no estàs preparat.

Així mateix, la depressió també pot influir a les capacitats del conductor. Els medicaments receptats per tractar-la poden tenir efectes secundaris, com ara fatiga, trastorns de son o generar problemes de reflexos.

La DGT demana seguir les recomanacions mèdiques i no agafar el cotxe en cas que estigui en tractament. És crucial que els conductors coneguin els riscos de circular sota aquestes circumstàncies.

No només pots posar la teva vida en risc, sinó també la de la resta de persones de totes les carreteres. Consultar els professionals de la salut i seguir les pautes de la DGT és necessari per prevenir accidents i garantir la seguretat viària.