La dada és demolidora, cada any milers de milions d'euros en premis de loteria es queden sense reclamar. En la majoria dels casos és perquè els premiats ni tan sols saben que han guanyat el premi. Hi ha moltes persones que juguen a la loteria, però després se'ls oblida revisar les butlletes.
És possible que això fos el que li va passar al guanyador de l'últim pot milionari de la loteria. L'únic encertant de la Categoria Especial de l'Euromilions al sorteig del 2 de setembre passat es va emportar 128 milions. Tot i això, passats els dies ningú havia reclamat el premi milionari.
L'Euromilions és un dels jocs més populars de loteria a diversos països, també a Espanya. L'administració va fer una crida per trobar el guanyador i poder repartir l'anhelat premi. Finalment l'afortunat va reclamar el premi, tot i que avui encara no se sap qui és.
Encara no se sap qui és
De vegades participem en jocs com la Bonoloto, la Primitiva, la Loteria Nacional o l'Euromilions, però després oblidem revisar les butlletes. Això és perquè en realitat tenim poques esperances que ens toqui la loteria. Però encara que les probabilitats són poques, de vegades la fortuna ens somriu.
Això és el que li va poder passar al guanyador de l'últim bot de l'Euromilions el 2 de setembre passat. Passats els dies ningú no havia reclamat el premi i des de l'administració van fer una crida. Sembla que va funcionar, ja que el premiat es va presentar per reclamar la fortuna.
Des de l'administració van apuntar que «és una notícia absolutament increïble» i es van mostrar molt contents d'haver rebut la reclamació. Ara han pogut atorgar el premi, un dels més elevats que es recorden darrerament. Tot i això, encara no ha transcendit la identitat.
És més habitual del que sembla
«El nostre enfocament ara és donar suport al titular de la butlleta a través del procés i ajudar-lo a començar a gaudir de la seva victòria, que realment canviarà la vida». Així ho van expressar els organitzadors del sorteig. A diferència d'altres premis, en aquest cas hi ha la possibilitat de mantenir l'anonimat.
És un cas semblant al d'un altre encertant que es va emportar 1.300 milions de dòlars a la loteria dels Estats Units. En aquest cas, el premiat encara no ha reclamat el premi i el temps s'esgota. Si passat el termini ningú no l'ha reclamat, el premi no es podrà lliurar i se'l quedarà l'administració.
Els organitzadors del sorteig van explicar que, per estrany que sembli, és una situació més habitual del que sembla. Els premiats es troben davant d'una situació inesperada i experimenten una muntanya russa d'emocions. Alguns esperen ordenar aquestes emocions abans de cobrar el premi.
Té dret a l'anonimat
El protocol estableix que el guanyador de l'Euromilions primer ha de validar la butlleta i cobrar el premi. Després pot decidir si fer-ho públic o acollir-se al seu dret de romandre a l'anonimat. Si el guanyador no ho autoritza, no es pot saber si és una persona o un col·lectiu i on va comprar la butlleta.
És el cas d'una guanyadora de l'Euromilions, que es va emportar 126 milions i va continuar treballant sota l'anonimat. Es tracta d'una jove espanyola que va decidir seguir amb la seva vida habitual tot i ser multimilionària. A més, va decidir voluntàriament que ningú conegués el nom i els cognoms.
Per cert, que el 2 de setembre passat un espanyol es va alçar amb premi de la Segona Categoria. L'aposta guanyadora va ser validada al canal oficial d'internet de Loteries i Apostes de l'Estat. També es desconeix la destinació del guanyador de semblant fortuna.