Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una persona conduint un SEAT

El misteriós adhesiu que porten cada vegada més cotxes a Espanya: Què és?

Molts vehicles tenen adhesius, però n'hi ha un que s'ha tornat popular i té un significat

És molt normal anar pel carrer i fixar-se en els adhesius que hi ha als cotxes. Aquestes poden ser de tota mena i representar gustos personals, aficions o, fins i tot, no tenir cap significat. No obstant això, n'hi ha que criden l'atenció, i poden ser presents en molts vehicles.

Algunes indiquen que hi ha un nadó a bord, i d'altres són escuts d'equip de futbol. També és habitual veure el Che Guevara, les empremtes d'un gos o un avís que demana que ningú no toqui el cotxe. Tot i això, s'ha tornat popular un adhesiu d'una noia en blanc i negre, que té els cabells llargs i porta un barret.

Què significa o què representa aquest adhesiu particular?

Aquesta noia representa l'emblema de Penélope, una discoteca de Benidorm que es va fer famosa a finals dels anys 60. La seva popularitat va anar augmentant amb el temps, i es va convertir en un lloc amb una gran reputació i molt freqüentat. El seu creixement va fer que s'obrissin botigues de roba.

El local segueix actiu i encara atrau molts clients. És una referència a escala internacional pel que fa a l'oci nocturn, i és dels llocs més coneguts de Benidorm. Personatges públics, actors i fins i tot membres de la Família Reial han estat alguna nit a Penélope.

Logo de la discoteca Penélope
Logo de la discoteca Penélope | Discoteca Penélope

El logotip de la discoteca, que representa aquesta noia amb barret, té una història al darrere. El 1968, quan es va inaugurar la discoteca, un artista local es va fixar en una noia i la va dibuixar, donant lloc al famós retrat. La direcció de Penélope va quedar encantada amb el resultat, i va decidir quedar-s'ho com a símbol.

El local assegura que la noia amb el barret té tot allò que la discoteca vol transmetre. Des de llavors, aquest dibuix ha estat la marca personal de Penélope. Segons Emilio García, president actual de Penélope, aquesta imatge conté la "nostàlgia del passat i la força del futur i el present alhora".

L'adhesiu amb la noia i el barret s'ha convertit en una imatge molt popular. És una de les més venudes a Espanya, i només la supera el bou d'Osborne. Ara, cada cop que observis el símbol de Penélope en un vehicle, coneixeràs el seu veritable significat.