Guàrdia civil

El misteriós senyal de trànsit que t'obliga a aturar-te abans de passar: avís de multa

Aquest senyal és un dels menys coneguts, però també existeix

Treure's el carnet de conduir va molt més enllà de saber portar un cotxe. Una altra de les coses que sempre cal tenir en ment és quines normes de circulació hi ha a cada moment. Si no, podries tenir problemes amb la DGT.

Tot i això, els problemes o les multes emeses per l'organisme no són l'únic que t'han de preocupar. En primer lloc, cal tenir clar que totes les regles, així com els senyals de trànsit, s'han dut a terme per augmentar la seguretat en conduir.

Per això, respectar totes i cadascuna és obligatori per als conductors. Són moltes les persones que, tot i portar diversos anys conduint, encara no coneixen el significat de tots els senyals. Això és important tenir-ho clar per moure't per Espanya.

Guàrdia civil de tràfic
Cal conèixer molt bé tots els senyals de trànsit | EUROPA PRESS

Aquest és el senyal que et pot portar problemes

Estem acostumats a veure una gran quantitat de senyals de trànsit tant per la ciutat com per altres vies. Tot i això, hi ha moltes ocasions en què segueixen apareixent algunes que no coneixem.

Això és just el que passa amb aquest senyal de trànsit en específic. Molts són els conductors que desconeix quin sentit té, així com allò que indica, fins i tot quan ja l'han vist en altres llocs.

Es tracta del senyal R-200. El seu significat literal és: «Prohibit passar sense aturar-se». Tot i això, no és un «STOP», el que pot portar a confusió per part de molts dels conductors que circulin per la via on està col·locada.

Aquesta és la particularitat d'aquest senyal de trànsit

Un dels grans problemes que succeeixen amb aquest senyal de trànsit de la DGT és que quan els conductors la veuen no saben què significa. Però, això canvia quan va acompanyada de rètols com el de Peatge o Toll sobre la mateixa.

En els casos anteriors, sembla que el seu missatge és més clar. Això no obstant, sempre significa el mateix: quan la vegis has de parar. En aquest sentit, alguns conductors l'arriben a confondre amb el senyal de «Circulació prohibida». En aquest cas, el fons és blanc del tot.

D'altra banda, altres conductors també tendeixen a pensar que el senyal R-200 significa realment el començament o la finalització d'un tram amb peatge. Com ara saps, això no és cert.

On és fàcil trobar aquest tipus de senyals

Aquest tipus de senyals on s'indica que està prohibit passar sense aturar-se abans se solen col·locar quan hi ha a prop un peatge, un control de duanes o un control de policia. A més, no es pot reprendre la marxa fins que no hagis parat el vehicle, com bé indica.

De forma general, per altra banda, després del senyal R-200 sol aparèixer algun tipus de sistema de control. És a dir, una barrera o qualsevol altre tipus de sistema de detenció per obligar els conductors que aturin el seu vehicle.

Pla general d'un peatge i un cotxe travessant-lo.
És comú trobar el senyal R-200 abans d'un peatge | Tarragona Digital

Altres senyals de prohibició de pas

Ara que ja saps el significat del senyal R-200, has de saber que hi ha altres senyals englobats dins del grup dels que prohibeixen el pas. Aquest és, per exemple, el senyal R-200 a, on s'indica que hi ha un peatge. El mateix passa amb els senyals R-201, de limitació de pes i la R-202, de limitació de pes per eix.

Així mateix, també hi ha la R-203, de limitació de longitud, la R-204, de limitació d'amplada i la R-205, de limitació d'alçada. Fer cas omís de qualsevol d'aquests senyals de la DGT, així com de tots els altres, comporta multes per poder incórrer en una conducció insegura. Ara que ja ho saps, segur que ets més pendent dels senyals que et trobis mentre condueixes.