6 misterios de las pirámides de Egipto que no te dejarán indiferente

Els misteris més sorprenents de les piràmides egípcies

Durant segles, s'ha especulat molt al voltant d'aquestes fascinants construccions, del seu significat i de les seves funcions

Les piràmides són estructures geomètriques amb uns cantons triangulars que es connecten a través d'un vèrtex. Aquesta forma té algun element màgic perquè, al món, diverses cultures totalment allunyades com la del poble maia, l'asteca i l'egipci van bastir impressionants construccions amb aquesta forma.

Tot i que a la zona de Llatinoamèrica existeixen diverses piràmides increïbles, la majoria de la gent té al cap les piràmides egípcies quan es fa referència a aquestes estructures. Tot seguit, parlarem de què són exactament les piràmides i te n'explicarem els seus secrets més rellevants.

L'encanteri ancestral de les piràmides d'Egipte

De les Set Meravelles del Món només queden les piràmides de Gizeh, dins de les diverses construccions funeràries egípcies, i l'any 1979 aquestes impressionants edificacions van rebre l'etiqueta de la UNESCO de Patrimoni de la Humanitat.

Són sis construccions situades a prop de la capital egípcia, el Caire, que van ser construïdes entre els anys 2620-2500 a. C. i que tenen una clara forma de piràmide.

Tot i que encara estiguin envoltades d'interrogants, podem afirmar amb tota seguretat que la seva edificació es va dur a terme en consonància amb els rituals funeraris religiosos de l'antic Egipte. Durant l'època predinàstica, de fet, es va produir la sepultura de diversos personatges de gran rellevància sota muntanyes de sorra amb una forma que tot indicava que tenia un vincle amb el món religiós.

Els misteris més fascinants de les piràmides egípcies

Els egiptòlegs, al llarg d'un període de temps molt extens, pensaven que les piràmides no eren més que sepultures enormes bastides amb el treball dels esclaus, per tal d'homenatjar els faraons quan morien. Diversos milers d'anys després de la seva construcció, però, ens continuen meravellant tant la seva forma i la manera en què es van construir com les incògnites que oculten. 

A continuació, examinarem diversos d'aquests enigmes al voltant de les piràmides egípcies que, contràriament a l'imaginari popular, van ser construïdes amb l'ajuda de treballadors que tenien un sou i estaven molt ben preparats, i no amb mà d'obra esclava.

1. Kheops: una construcció d'allò més misteriosa

Amb els seus 139 metres d'altura, la piràmide que té les dimensions més grans del planeta és la de Kheops, tot i que fins al dia d'avui ha estat impossible descobrir on es troben els tresors del faraó o el seu sarcòfag. Es tracta d'un dels monuments més coneguts del país nord-africà, i no només per la seva mida colossal: els secrets que amaga també l'han convertit en el centre de totes les mirades. De fet, fa un parell d'anys va descobrir-se una sala secreta nova a la construcció, i tot gràcies a una tecnologia molt desenvolupada.

Hi ha diversos experts dins del camp de la història que pensen que  aquesta piràmide hauria patit un saqueig durant l'època dels faraons. En canvi, d'altres estudiosos afirmen que en realitat la cambra funerària encara romandria oculta dins de la construcció. Per això, hi ha una gran quantitat de científics que continuen amb les anàlisis i les investigacions d'aquesta enorme estructura, per mirar de desxifrar exactament de quina manera s'organitzen les piràmides per dins .

6 misterios de las pirámides de Egipto que no te dejarán indiferente
La piràmide que té les dimensions més grans del planeta és la de Kheops| HOROSCOPOMAGICO.COM
 

2. La manera d'edificar-les, tot un enigma

Encara resulta un autèntic misteri saber com els antics habitants d'Egipte van aconseguir erigir aquestes estructures tan imponents, amb una minuciositat i perfecció tan sorprenent. Sobretot, en el cas de la colossal piràmide de Kheops, que també rep el nom de Gran Piràmide: és única, no n'hi ha d'altres que se li assemblin, i no es disposa de cap registre que sigui testimoni de la seva edificació. Aquí, es produeix una connexió amb el tercer misteri que analitzarem.

3. Un cop de mà dels éssers de l'espai?

Actualment, continuen les investigacions al voltant de la construcció d'aquests impressionants monuments. Entre altres coses, els estudis han revelat que els egipcis van fer servir diversos trucs durant la seva edificació, com ara humitejar la terra a través de la qual havien d'arrossegar els trineus, fets amb fusta, que els servien per transportar les enormes i pesades pedres —unes matèries primeres que podien arribar a pesar més de dues tones— que servien per bastir les piràmides.

Sigui com sigui, resulta molt misteriós el fet que les erigissin amb una minuciositat tan increïble. Podria ser que els habitants d'Egipte de fa quatre mil·lennis rebessin alguna mena d'ajuda extraterrestre? Hi ha diversos experts sobre el tema que apunten al fet que els extraterrestres, amb la seva tecnologia, haurien pogut ajudar els egipcis a construir els seus temples funeraris. Un dels punts que serveixen per fonamentar aquestes teories és el fet que en determinats jeroglífics, s'hi poden veure representacions d'objectes que alguns han identificat com a objectes voladors no identificats, o els arguments que diuen que s'haurien servit de l'electricitat per tal de bastir-les.

4. Vincles amb les piràmides de Llatinoamèrica

Tal com hem detallat una mica més amunt, Egipte no és l'únic territori on es van construir piràmides de grans dimensions: a Llatinoamèrica també se n'hi van erigir i, de fet, existeix un vincle estret entre la Gran Piràmide, a Egipte, i la Piràmide del Sol, que es troba a Mèxic —en concret, a Teotihuacán. Un dels fets més misteriosos i singulars d'aquestes dues construccions és que gairebé disposen de la mateixa mida al perímetre baix.

Hi ha diversos autors que, pel que fa a aquest misteri, han apuntat que en realitat el poble egipci hauria dut a terme una colonització al centre del continent americà i hauria transmès els coneixements de la construcció de les piràmides als habitants de la zona.

5. Orió i les seves estrelles, en línia amb les piràmides

Robert Bauval, escriptor i enginyer nascut a Egipte, va ser la primera persona que es va adonar que tant la ubicació concreta de les tres piràmides de Gizeh —que són Kheops, Kefren i Micerí— com la seva mida relativa eren una còpia exacta d'una de les formacions de les estrelles que trobem a Orió, una de les moltes constel·lacions que existeixen. Igualment, els eixos d'aire d'aquestes construccions piramidals es troben apuntant directament a Orió, cosa que semblaria indicar que tenen la finalitat de permetre que les ànimes dels difunts faraons puguin ascendir cap a Orió.

6 misterios de las pirámides de Egipto que no te dejarán indiferente
Les piràmides de Gizeh tenen una orientació que coincideix amb la de la constel·lació Orió | HOROSCOPOMAGICO.COM
 

6. Altres teories —amb un punt esbojarrat— sobre aquests monuments colossals

Tot seguit, hem volgut agrupar les teories més excèntriques al voltant d'aquestes majestuoses construccions:

  • Es van dissenyar per emmagatzemar el gra. Durant el segle VI, Gregori de Tours hauria dit que, en realitat, les piràmides no eren monuments per honrar els morts, sinó graners enormes. Ho va explicar amb l'argument que el gra de blat era introduït dins de les piràmides a través d'un tub en un extrem, amb l'objectiu de deixar-lo acumulant-se als fonaments de la construcció. Una altra teoria lligada amb aquesta la va formular el nord-americà Ben Carson: l'home deia que l'edificació de les piràmides hauria anat a càrrec de Josep, fill d'Israel, en un període de gran fam a Egipte.
  • Haurien estat erigides per Noè.  John Taylor, assagista, es troba al darrere d'aquesta afirmació que mira de trobar alguna explicació a les construccions d'aquests monuments. Taylor explica que les hauria erigit Noè, cèlebre per la seva aparició bíblica relacionada amb el diluvi universal, i n'està convençut perquè va ser un personatge capaç de confeccionar una arca de mides tan importants que hi poguessin cabre tant els membres del seu clan familiar com una parella d'animals de cadascuna de les espècies. Per això, diu que Noè estaria perfectament capacitat per aixecar uns edificis d'aquestes característiques. 
  • Són obra del Maligne.  L'home que és precursor dels Testimonis de Jehovà, Joseph T. Rutherford, va afirmar durant els anys vint que les piràmides egípcies en realitat havien estat erigides per Satanàs, per tal de crear confusió entre el món cristià a través de codis malignes d'allò més secrets.
  • Són vestigis que han quedat del continent perdut de l'Atlàntida. El polític nord-americà Ignatius Loyola Donnelly va afirmar que aquestes construccions de grans dimensions són, en realitat, vestigis de ciutats que hi havia a l'antic continent perdut. 

També et pot interessar...

  • Com era i on estava situada l'Atlàntida?
  • Tot sobre el misteri del triangle de les Bermudes
  • Les curiositats més fascinants sobre la mitologia grega