Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de dos policies d'esquena amb una rodona de bitllets d'euro

Mitja Espanya en alerta per la nova i perillosa estafa que s'estén pel país

Les autoritats ja han alertat d'una nova estafa on han caigut nombroses persones i que segueix creixent

Els darrers mesos, els habitants de diversos pobles de Ciudad Real han estat víctimes d'un nou tipus d'estafa. És el conegut com l'estafa de l'excrement. El problema és que ja s'està estenent a la resta d'Espanya.

Aquest mètode enginyós i desagradable de robatori ha generat preocupació entre els veïns i ha captat l'atenció de les autoritats locals. Ara expliquen en què consisteix per evitar que hi hagi més víctimes.

En què consisteix l'estafa de l'excrement

El modus operandi dels delinqüents és senzill però molt efectiu. En aquest cas, la víctima rep sobre els cabells una substància similar a l'excrement d'una au. Tot seguit, se li acosta un desconegut.

Muntatge d'una dona a un caixer automàtic i la imatge d'un lladre a la part esquerra
L'objectiu dels delinqüents és robar les joies i diners de les víctimes | Getty Images, Pexels

Aquest us ofereix ajuda per netejar-lo. En realitat, però, el que fa és aprofitar la confusió per sostreure els seus objectes. Encara que el mètode de vegades varia, sol tenir com a objectiu les persones grans, més vulnerables davant dels robatoris.

Aquesta estafa s'ha estès ràpidament a causa de la seva efectivitat i la facilitat amb què els delinqüents poden dur-ho a terme. Les víctimes, en sentir-se avergonyides i preocupades per la suposada brutícia a la roba, baixen la guàrdia, cosa que facilita el robatori.

Les conseqüències d'aquesta estafa poden ser devastadores. Les víctimes no només perden diners i objectes de valor, sinó que també pateixen un gran impacte emocional. La sensació de vulnerabilitat i la pèrdua de confiança en els altres són efectes secundaris comuns.

Mesures de prevenció contra aquest nou estafa

La Guàrdia Civil ja ha posat en alerta els ciutadans. A més, ha sol·licitat la col·laboració ciutadana per denunciar nous fets que puguin passar.

Imatge de fons d´un agent de la Guàrdia Civil i una altra imatge d´una mans amb diversos bitllets de 50 euros
La Guàrdia Civil roman alerta per evitar que l'estafa s'estengui | Europa Press, Ptnimages

Per evitar caure en aquest tipus d'estafa, és crucial estar alerta i seguir algunes recomanacions bàsiques:

  • Desconfia d'estranys: si algú se t'acosta amb una història inusual, mantingues la calma i verifica la situació abans d'acceptar ajuda.
  • Protegeix les teves pertinences: mantingues els objectes de valor en llocs segurs i de difícil accés.
  • Informa les autoritats: si sospites que has estat víctima d'aquesta estafa, contacta immediatament amb la policia.
  • La importància de la comunitat: la col·laboració entre veïns és fonamental per prevenir aquest tipus de delictes. Compartir informació i estar atents a comportaments sospitosos pot marcar-ne la diferència.