Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Persona sorpresa en un supermercat

La nova estafa que suplanta un conegut supermercat: roben les teves dades i els teus diners

En aquesta nova estafa els delinqüents es fan passar pel supermercat oferint un regal atractiu

En els darrers dies, ha circulat una notícia preocupant que involucra el conegut supermercat Lidl. S'ha detectat una estafa que utilitza el nom de la cadena per enganyar els consumidors.

Aquest frau promet un joc d'estris de cuina de la marca Ernesto a canvi de respondre una enquesta. Tot i això, Lidl ha desmentit aquesta informació i ha alertat els seus clients sobre l'engany.

L'estafa dels utensilis Ernesto de Lidl

Lidl és un supermercat molt popular a Espanya i altres països d'Europa. Per la seva banda, la marca Ernesto és una de les més reconegudes a la secció d'utensilis de cuina. Per això, no és sorprenent que els estafadors hagin triat aquesta marca per dur a terme la seva estafa.

Enquesta de Lidl oferint un joc d'utensilis de cuina a canvi de completar una enquesta, amb data de venciment el 24 de juny del 2024.
Així comença l'email fraudulent on suplanten Lidl | Infoveritas

A través d'un email, la víctima rep aquest missatge: "Estimat comprador de Lidl, esperem que aquest missatge us trobi bé. Com a mostra d'agraïment per la seva lleialtat contínua, ens complau presentar-vos una oportunitat exclusiva per rebre un nou Joc d'estris de cuina ERNESTO".

Després, indiquen que: "Per reclamar, simplement completeu aquesta breu enquesta sobre la seva experiència amb Lidl. Atenció! Aquesta oferta d'enquesta venç avui".

El problema de fer clic a l'enquesta

Quan la víctima accedeix a l'enllaç i completa l'enquesta de vuit preguntes, se us sol·licita informació personal. El problema és que també se sol·liciten les dades bancàries, explicant que cal pagar les despeses d'enviament.

Oferta especial de bateria de cuina ERNESTO per 2€, amb 3 en estoc i formulari per emplenar dades personals.
Els estafadors demanen pagar les despeses d'enviament: aquí es fa l'estafa | Infoveritas

"Felicitacions! Hem reservat (1) Joc d'estris de cuina Ernesto exclusivament per a vostè", diuen. Després de sol·licitar la direcció de la persona, s'afegeix que cal abonar "només les despeses d'enviament". Al final, diuen que el premi es lliurarà en 5-7 dies.

Com protegir-se de l'estafa de Lidl i altres similars

És fonamental estar alerta i seguir algunes recomanacions per evitar caure en aquest tipus de fraus. Els experts llancen aquests consells:

  • Verificar la font: sempre és important verificar la font del missatge. Si sembla sospitós, és millor no fer clic a cap enllaç.
  • No compartir informació personal: mai no s'ha de compartir informació personal o bancària a través d'enquestes o enllaços no verificats.
  • Contactar amb el supermercat: si tens dubtes, el millor és contactar directament amb el supermercat Lidl a través dels canals oficials.
  • Eliminar el correu: si reps un correu d'aquest tipus el millor és que ho ignoreu i elimineu. Mai feu clic a cap enllaç.