Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'un patinet elèctric i el logotip de la DGT

Novetats a la DGT: si acostumes a circular amb aquest vehicle, res tornarà a ser igual

Para atenció als canvis de la DGT si vols continuar desplaçant-te legalment en un patinet elèctric

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha anunciat noves normatives per als usuaris de patinets elèctrics. Aquestes mesures busquen millorar la seguretat viària i regular l'ús d'aquests vehicles que cada cop són més populars a les nostres ciutats.

Si sou dels que es desplacen en patinet elèctric, és crucial que conegueu aquestes novetats per evitar multes i circular de manera segura.

Noves mesures de la DGT per circular amb patinets elèctrics

Una de les novetats principals és la limitació de la velocitat màxima. Segons la DGT, els patinets elèctrics no podran superar els 25 km/h. Aquesta mesura cerca reduir els accidents i fer que la convivència amb vianants i altres vehicles sigui més segura.

1. Prohibit circular per voreres

Una altra normativa important és la prohibició de circular per les voreres. Els patinets elèctrics han d'utilitzar els carrils bici o, si no, la calçada. Aquesta mesura pretén protegir els vianants i evitar accidents a les zones de vianants.

Pas de vianants amb persones circulant en diferents tipus de transport
Circular a patinet elèctric serà més restrictiu des d'ara | Europa Press

2. Ús obligatori de casc

La DGT també ha establert l'obligatorietat de l'ús de casc per a tots els usuaris de patinets elèctrics. Aquesta mesura és fonamental per reduir la gravetat de les lesions en cas d'accident.

3. Prohibit l'ús d'auriculars

Per millorar l'atenció i la seguretat, la DGT ha prohibit utilitzar auriculars mentre es condueix un patinet elèctric. Aquesta normativa busca que els usuaris estiguin més atents al seu entorn i puguin reaccionar millor davant de qualsevol imprevist.

4. Edat mínima per conduir

La DGT ha fixat una edat mínima de 16 anys per poder conduir un patinet elèctric. Aquesta mesura pretén assegurar que els usuaris tinguin prou maduresa per manejar aquests vehicles de manera responsable.

Mesures que segueixen actives

A més de les noves normatives, la DGT manté algunes mesures que ja estaven en vigor:

  • Prohibició de circular en zones de vianants: Els patinets elèctrics no poden circular per zones de vianants, parcs o jardins. Aquesta mesura continua activa per protegir els vianants i evitar accidents.
  • Obligació de tenir assegurança: Encara que no és obligatori a totes les ciutats, la DGT recomana tenir una assegurança de responsabilitat civil per cobrir possibles danys a tercers. Algunes ciutats ja han implementat aquesta mesura de manera obligatòria.
  • Normes de Circulació: Els usuaris de patinets elèctrics han de respectar les normes de circulació, com qualsevol altre vehicle. Això inclou respectar els semàfors, senyals de trànsit i cedir el pas als vianants.
  • Prohibició de circular sota els efectes de l'alcohol: Igual que amb altres vehicles, està prohibit conduir un patinet elèctric sota els efectes de l'alcohol o les drogues. Les sancions per incomplir aquesta normativa poden ser molt severes.