Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un home amb gest de queixa, amb una botiga de Vodafone al fons i en dos cercles, els logos d'Orange i Movistar

Movistar, Orange i Vodafone es rendeixen: impossible competir contra els seus nous rivals

Les principals companyies de telefonia veuen com els operadors low-cost ofereixen uns preus excessivament baixos

Movistar, Orange i Vodafone, les principals operadores del mercat, tenen motius per preocupar-se. Les companyies conegudes com a low-cost segueixen guanyant-los terreny, i per això recorren a preus molt econòmics.

Digi ha estat liderant el sector amb la tarifa convergent de 500 megues i 15 gigues per només 20 euros al mes. D'altres, com Finetwork i Lowi, tampoc no es queden enrere i semblen disposades a plantar cara a la companyia romanesa amb tarifes similars.

L'estalvi mensual que proporcionen aquestes operadores és de 19,63 euros al mes, segons el portal Kelisto.es . És aquí el que fa tremolar Movistar, Vodafone i Orange.

Muntatge d´un telèfon mòbil i una noia dient que no amb el dit
Les principals companyies ja no poden baixar més les tarifes | Frank Vex

Els preus de fibra i mòbil més barats ronden de mitjana els 34,04 euros. Això suposa que a l'any l'estalvi arribi als 172,92 euros, cosa que no passa desapercebuda per als usuaris.

Movistar, Orange i Vodafone han de prendre mesures

Finetwork va engegar recentment una tarifa amb fibra de 600 Mb i una línia de mòbil amb 10 GB per 18,9 euros al mes. Es presentava com a opció més econòmica del mercat.

Lowi va fer el mateix amb una promoció que inclou fibra de 600 Mbps i mòbil amb 20 GB de dades i trucades il·limitades per 20 euros. Una oferta que s'assembla a la de Digi, encara que amb més avantatges.

A simple vista a qualsevol li podrien convèncer aquestes promocions. Però cal dir que el preu a Digi i Lowi és només per a habitatges que disposin de cobertura pròpia. Si no és així, hauran d'assumir una despesa addicional de 8,65 euros mensuals.

Les llars cada cop aposten més per contractar allò que necessitin. S'adonen que no val la pena desemborsar de més pels serveis que no es fan servir. Això els porta a ajustar a les tarifes que signen.

Els tres logos d'Orange, Vodafone i Movistar i de fons una imatge d'una persona amb un mòbil
Els preus de Movistar, Vodafone i Orange són més elevats que els de la competència | Rattanakun

Els 'grans' compten amb l'aval de la televisió

Movistar, Orange i Vodafone es plantegen com la solució perfecta per als clients més conservadors. És a dir, aquells que intenten apostar per allò segur i que no els agrada canviar de companyia. També encaixen dins dels plans dels que demanen televisió de pagament i que busquen, per exemple, veure el futbol.

En qualsevol cas, queda clar que Movistar, Orange i Vodafone s'enfronten a una dura competència per part dels operadors de baix cost. Les tarifes més econòmiques i competitives de Digi, Finetwork i Lowi estan atraient molts usuaris que busquen estalviar a les seves factures de telecomunicacions.