Imatge d'un grup de turistes passejant per Màlaga a una temperatura de 40 graus.

Dos pobles catalans registren avui les temperatures més altes de tota la península

Molins de Rei i Sant Andreu de la Barca, els municipis de l'Estat on s'hi preveu que faci més calor aquest dimecres

Nova jornada de calor extrema a Catalunya. Sense anar més lluny, a Barcelona i a Girona s'hi esperen unes temperatures màximes de 35 graus, i a Tarragona i a Lleida de 34. Quasi res. El més curiós de tot plegat, però, arribarà en dos municipis barcelonins: Molins de Rei i Sant Andreu de la Barca. 

I és que seran els municipis on, segons el Meteoclimàtic, s'assoliran les temperatures més altes d'aquest dimecres, 10 d'agost. A  Molins de Rei  es podria arribar als  36'2 graus de temperatura, mentre que a Sant Andreu de la Barca  s'hi assolirien els 35'5

Temperatures totalment anòmales que s'ajunten a les de Sant Feliu de Codines, al Vallès Oriental, on s'arribaria als 34'9 graus. Cal destacar que a Olsea de Montserrat també s'hi preveu que se superin els 35'4 graus

Entre Molins de Rei i Sant Andreu de la Barca i Sant Feliu de Codines s'hi situen les poblacions balears de Lloret de Vistalegre (35'5 graus) i Marratxí (34'9 graus). 

Imatge d'una persona omplint una ampolla d'aigua.
Hidratar-se constantment és quelcom imprescindible per a prevenir cops de calor. | EP

La sequera, un problema cabdal a Catalunya

La sequera està sent un autèntic mal de cap per a moltes poblacions de la geografia catalana. De fet, a l'Espluga de Francolí, a la Conca de Barberà, han començat a arribar aquest dimecres al matí els primers camions cisterna per subministrar aigua de boca al municipi. 

No és l'únic de la comarca en aquesta situació. A Passanant i Belltall i Sarral ja fa dies que van haver de recórrer als camions cisterna. Malgrat ser un territori acostumat als episodis de calor extrema i a les restriccions d'aigua, hi ha preocupació per afrontar la gestió d'aquest episodi de sequera. 

«És complicat trobar solucions davant la gran quantitat de municipis afectats que tenim aquesta necessitat d'aigua i resulta difícil trobar personal i camions per al transport d'aigua», afirma l'alcalde de l'Espluga, Josep Maria Vidal.

▶️ El vídeo de la setmana

«Això és una dificultat afegida a la gestió d'aquest episodi de sequera, és per això és molt important fer un molt bon ús de l'aigua, pensar que l'aigua és or d'avui, que cal estalviar-ne el màxim que es pugui, i esperem que amb totes les mesures que anem aplicant puguem superar aquest episodi i les pluges arribin ben aviat», conclou l'alcalde. 

De moment es té constància de tres municipis de la Conca que han hagut de recórrer als camions cisterna -si bé a Sarral, ara mateix, no tenen contractat el servei. També a les Piles s'ha hagut de fer una crida a la població pel consum responsable de l'aigua.