Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del Tinglado 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

El Moll de Costa del Port inaugura quatre exposicions culturals per Santa Tecla

Arribat a la fi l'estiu, l'agenda cultural del Port es renova i enceta quatre exposicions relacionades amb l'activisme polític i mediambiental, la cultura popular i l'art

Comença el mes de setembre, amb ell s'acaba l'estiu i algunes mostres que han posat el punt final, i el Moll de Costa del Port de Tarragona enceta noves propostes culturals que amplien l'oferta d'activitats variades per a tots els públics. L'agenda es torna a omplir, i mentre continuen les visites guiades gratuïtes al Museu del Port, tant el Refugi 1 com els dos Tinglados acullen noves exposicions que s'inauguraran entre aquest divendres 10 de setembre i el vinent, dia 17.

Quatre exposicions sobre cultura, art i activisme polític

Totes les mostres, quatre, en total,  tenen relació amb la cultura, bé sigui artística o popular, i amb l'activisme social i polític, des del més proper a Catalunya fins al més llunyà. Aquest cap de setmana se n'inauguren dues. D'una banda, aquest divendres a dos quarts de set, serà el torn de '55 Urnes per la Llibertat', un homenatge als fets de l'1 d'Octubre del 2017. Està emmarcada dins les festes de Santa Tecla i l'organitzen el Comitè de Solidaritat Catalana i l'Assemblea Nacional Catalana de Tarragona.

Aquesta exposició es podrà veure fins al dia 17 d'octubre al Refugi 1 del Moll de Costa, així com 'Refugi de Bestietes', també organitzada en el marc de Santa Tecla, i que s'instal·larà al mateix espai fins al 18 de setembre. En aquest cas, la mostra la porta la Colla de Diables Voramar del Serrallo i la Víbria de Tarragona, que, per celebrar el seu quinzè aniversari, exposarà elements de foc del seguici petit de Tarragona i d'altres localitats del territori. 

El cap de setmana vinent, seran el Tinglado 1 i 2 del Moll de Costa els que obriran les portes per acollir dues exposicions més emmarcades en la celebració de la Santa Tecla. El dijous 16 de setembre, al Tinglado 2, s'inaugurarà l'exposició 'Activistes per la vida', de Gervasio Sánchez, una mostra fotogràfica sobre activistes pro-drets humans i ambientals que estan amenaçats de mort a Hondures i Guatemala, dos dels països més violents del món. Estarà oberta fins al 31 de gener de 2022.

L'última exposició en encetar-se, i també en tancar les portes —el 31 d'octubre de l'any vinent—, serà la de la sisena edició del 'Concurs de pintura de la Fundació Mútua Catalana', que recull obres d'artistes de la demarcació, de Catalunya i de tot l'Estat espanyol. Tant aquesta com l'exposició sobre l'activisme polític a Centreamèrica s'obren en el marc de les festes de Santa Tecla.

Una visita guiada gratuïta al Museu i una activitat teatralitzada en el marc de Santa Tecla

Aquest cap de setmana, un cop més, el Museu del Port, reinaugurat aquest estiu, organitzarà una altra visita guiada gratuïta per conèixer tot allò que conserva i amaga. Serà a les dotze del migdia del diumenge 12 de setembre. Cal fer una reserva prèvia per anar-hi, bé a la pàgina web o al correu electrònic del Museu.

En paral·lel, el pròxim cap de setmana, el dissabte 18 de setembre, s'organitzaran dues activitats teatralitzades, les 'Tiberius comerciant pel Mare Nostrum', a les dotze i a les set de la tarda, una en castellà i l'altre en català. Cal reservar al correu o al 977 259 434. Per a obtenir més informació sobre les activitats culturals que encara estan obertes i sobre la finalització del termini per a presentar-se al concurs musical PortAutors/es, es pot consultar l'enllaç a l'agenda cultural del Port.