Alt risc de confinament en moltes zones d'una comunitat espanyola

Demanen que es restringeixi «al màxim» el contacte social, evitant reunions de més de deu persones

Taules i cadires d'un establiment
Demanen que es restringeixi «al màxim» el contacte social, evitant reunions de més de deu persones | pixabay

Els rebrots de coronavirus preocupen a tot Espanya, però hi ha una comunitat en concret que s'aproxima al perill. Un total de 32 zones bàsiques de salut a Castella i Lleó registren taxes per sobre dels cinc casos positius de Covid-19 per cada 10.000 habitants, dada que els acosta molt al confinament, al qual ja estan sotmeses les localitats d'Íscar i Pedrajas (Valladolid) i Aranda de Duero (Burgos).

Les dades, per províncies

La província de Burgos és la més afectada, amb un total de dotze zones en 'taronja', tal com recull la Junta en el seu portal de dades obertes. Es tracta de Burgos Rural Sud, López Sáiz, Comuneros, Gamonal, Valle de Mena, Medina de Pomar, Villarcayo, Sedano, Melgar de Fernamental, Belorado, Quintanar de la Sierra i Aranda Rural. En aquesta província destaca la taxa de Sedano, amb 113,38 positius per cada 10.000 habitants.

A Sòria es comptabilitzen set zones en aquesta situació. Es tracta de Sant Esteban de Gormaz, San Leonardo de Yagüe, Sòria Rural, Gomara, que presenta els nivells més preocupants amb 27,96 positius per cada 10.000 habitants, Almazán i Sòria Sud i Nord.

A Salamanca són cinc les zones afectades: Periurbana Nord, F. Villalobos, Elena Ginel Díez i Miguel Armijo a la capital i Pedrosillo el Ralo, amb la major taxa: 22,7 positius per cada 10.000 habitants.

A Valladolid, les quatre zones 'taronges' es troben a la capital, concretament a Delicias II, Circumval·lació, Pilarica i Circular, amb 10,80 positius per cada 10.000 habitants, sense oblidar que Íscar està en zona vermella.

A Segòvia preocupen les zones de Cuéllar, que registren 6,47 positius per 10.000 habitants, i El Espinar; i Matallana de Torío, a Lleó, completa aquest llistat.

Per a totes aquestes zones, la Junta reclama que es restringeixi «al màxim» el contacte social, evitant reunions de més de deu persones i limitant «al màxim» l'exposició en llocs tancats.


Comentaris

envia el comentari