Un avió de la companyia Ryanair

Moments de pànic a Barcelona: aterra un avió d'emergència a l'aeroport del Prat

Un avió aterra d'emergència a l'aeroport del Prat després que un ocell impactés en un dels motors

Aquest dimecres a la nit el vol 9145 de Ryanair havia de sortir de l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat per arribar a l'aeroport John Lennon, a Liverpool. Tanmateix, poc després d'enlairar-se a la pista 24L, els pilots del Boeing 737-800 irlandès van notar quelcom inusual.

Un ocell havia impactat contra un dels motors de l'avió i contra el tren d'aterratge, un fet que posava en perill el vol. La col·lisió s'hauria produït a 6.000 peus d'altura, uns 1.800 metres, i els pilots haurien notat un cop i que l'avió perdia una mica de potència.

Imatge d'un avió de Ryanair a la pista d'enlairament
Un ocell va impactar contra el motor de l'avió. | ACN

Aterra d'emergència un avió al Prat

Per evitar mals majors, ja que l'impacte d'un ocell pot provocar danys considerables a l'avió, els aviadors van declarar als controladors de l'aeroport que tornaven a l'aeroport. El vol només va durar 16 minuts i es va enlairar fins a uns 1.800 metres.

L'avió va acabar aterrant al mateix aeroport, a la Terminal 2. Els Bombers, que ja havien estat advertits per si era necessària la seva intervenció, i comandaments de l'aeroport van dirigir-se fins al lloc dels fets.

En una primera inspecció, es va poder determinar que l'impacte havia afectat la infraestructura de l'avió. De fet, havien estat dos ocells els que havien xocat contra l'aparell, quedant un d'ells atrapat en una peça metàl·lica que gira a gran velocitat a l'entrada d'una turbina d'un dels motors.

Mentre els equips tècnics revisaven l'avió per reparar-lo, els passatgers van desembarcar i van ser atesos a la mateixa terminal. Tanmateix, testimonis presencials, segons assegura La Vanguardia, van declarar que l'aterratge s'havia produït sense cap incidència i els serveis d'emergència finalment no van haver d'intervenir.