Manifestació professorat

Tensió aquest matí durant la protesta de professors: tallen la Gran Via de Barcelona

Molts conductors no han pogut circular a causa de la manifestació

Més protestes del personal docent per denunciar les noves mesures implantades pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. Aquest matí, en el marc de la manifestació, s'han viscut moments complicats entre protestants i conductors.

Una protesta de mestres ha tallat la Gran Via de Barcelona durant mitja hora, dificultant la circulació al túnel de les Glòries. 

El tall s’ha fet a l’altura del carrer Padilla, fet que ha impedit l’entrada i la sortida de vehicles en aquest punt de la ciutat durant una estona, coincidint en hora punta.

S’han viscut moments de tensió entre manifestants i conductors. Finalment, aquests darrers, principalment motoristes, han aconseguit obrir el pas i restablir la circulació.

Les protestes

Durant la protesta s’han pogut sentir proclames demanant la dimissió del conseller d’Educació, Josep González-Cambray, així com reivindicacions com «els diners públics, a l’escola pública».

Els sindicats han convocat aquest dijous una aturada parcial per protestar contra les polítiques del departament. De cara a la setmana que ve hi ha prevista una darrera mobilització el 9 de juny.

La nova proposta en el punt de mira

USTEC i CCOO han considerat insuficient la nova proposta que els ha fet arribar el Departament d'Educació en una reunió aquest dimecres a la tarda durant prop de cinc hores amb la mediació del Departament de Treball. 

La novetat més destacada és el retorn de l'assoliment del primer estadi, un complement de sou per antiguitat, als 6 anys d'exercici, en lloc dels 9 actuals. 

En canvi, no s'inclou la reducció d'una hora lectiva prevista en l'últim esborrany per als docents de primària el curs que ve. 

Treball ha convocat les parts per a dimarts vinent, però de moment els sindicats mantenen la vaga de dues hores d'aquest dijous i la del dia 9. 

CCOO ha anunciat que obre consultes als afiliats per definir un full de ruta per al futur immediat.

Un conflicte enquistat

La guerra entre el personal docent i el Departament d'Educació segueix encesa i, fins al moment, no s'ha aclarit gairebé res. 

Per aquest motiu, davant l'enquistament del conflicte, el sindicat ha anunciat l'obertura d'un procés participatiu des d'aquest mateix dijous per consultar amb els afiliats el pròxim calendari a seguir.