Sandra Delgado Marhuenda

El món del toro acomiada Sandra Delgado, que ha mort amb només 35 anys

L'aficionada taurina i fotògrafa ha mort després de lluitar contra una malaltia durant un any

Sandra Delgado, fotògrafa i aficionada als toros, ha mort als 35 anys. Feia mesos que lluitava contra una malaltia. La seva pèrdua ha causat una gran commoció en el món taurí, ja que era una aficionada pràctica i en formació.

Sandra Delgado Marhuenda ha mort jove després de lluitar un any contra una malaltia. Com a apassionada del món taurí que era, realitzava cursos d'aficionada pràctica i president de plaça de toros. El seu somni era continuar amb la seva formació en aquest àmbit.

Un somni que s'ha vist truncat per la seva mort prematura. Fotògrafa de professió i veïna de Villarrobledo (Albacete), solia acompanyar el 'rejoneador' Juan Manuel Munuera. Realitzava el reportatge fotogràfic en les seves actuacions.

Era una habitual de les celebracions de la província, i sempre que podia visitava les ramaderies juntament amb altres aficionats. Una dona amb una gran set d'aprenentatge, i la seva vida va estar lligada al món taurí de forma molt estreta. La seva formació anava precisament en aquesta línia.

Per exemple, va realitzar tasques d'arenera en les celebracions de la plaça de toros de Villarrobledo. En els bous, els areneros són els encarregats de netejar i mantenir en bones condicions la superfície de les places. És una forma d'estar en contacte amb l'àmbit taurí.

La seva afició per aquest món i les seves ganes de formar-se i aprendre la van fer molt coneguda i apreciada per l'entorn. D'aquí que la seva mort hagi causat un gran pesar entre els qui la van conèixer. En saber-se la notícia, els condols no s'han fet esperar.

Durant el dia d'ahir es van succeir les visites al tanatori on descansaven les seves restes mortals. Fins allà van arribar personalitats del món del bou i corones de flors de col·lectius taurins. Va ser un moment per recordar-la a ella i a la seva trajectòria.

Avui serà incinerada a la seva localitat natal de Villarrobledo, en la més estricta intimitat. Els seus familiars han destacat la passió amb què va viure durant els seus 35 anys, i no tenen cap dubte que deixarà empremta en les institucions taurines per les quals va passar.

Villarrobledo plora la mort de la seva veïna

Sandra era una dona molt arrelada en el seu lloc natal, Villarrobledo. Des d'allà també l'han volgut recordar: «Dona coneguda per la seva afició taurina, amant de la fotografia i bona amiga de tots els amants d'aquest art en la nostra localitat».

A Villarrobledo tots la coneixien per la seva gran afició als bous i a la fotografia. En la seva localitat natal hi ha una llarga tradició taurina, que ella va recollir des de ben petita. Això la va ajudar a integrar-se en la vida local, participant en tota classe d'activitats i celebracions d'aquest i altres àmbits.

La localitat es prepara aquests dies per celebrar les seves festes patronals, les primeres després de la pandèmia. Serà entre el 14 i el 18 d'agost, i s'espera una gran concurrència amb un gran ventall d'activitats. Destaca la programació cultural i esportiva, amb concerts i fira durant diversos dies.

Seran les primeres festes després d'un any molt complicat amb les pandèmies i les restriccions. Per això la localitat de Villarrobledo rep aquestes celebracions amb molta impaciència. En aquesta ocasió, però, l'alegria es veurà enfosquida per la pèrdua d'una veïna molt estimada al municipi.

Ha mort un ramader molt conegut

Avui s'ha conegut també la mort de Daniel Martínez, propietari de la ramaderia las Ramblas d'Albacete. Ha mort a primera hora del matí als 77 anys. El ramader serà enterrat a la seva localitat natal, Elche de la Sierra, on solia pasturar el seu ramat.

Daniel va adquirir la ramaderia en els anys noranta i va fer créixer l'empresa amb l'assessorament del seu bon amic, Dámaso González. Els seus caps de bestiar eren molt conegudes a la regió perquè va introduir animals de Salvador Domecq, amb un encast molt especial.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.