Pla general d'un carrer a París, França, el dia que queia l'obligació de portar mascareta a l'aire lliure, el dia 17 de juny de 2021

Tornen definitivament les restriccions: Dures prohibicions a Europa per parar la Covid

Diversos països de la UE reimposen restriccions per frenar la nova onada de la pandèmia per la variant Delta

Diversos països de la Unió Europea han reimposat restriccions per a frenar un repunt de contagis aquesta darrera setmana. Portugal i Espanya són els dos estats que registren més contagis, amb una incidència acumulada de 240 i 215 casos per 100.000 habitants els últims 14 dies, respectivament, segons dades del Centre Europeu per al Control i Prevenció de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès). 

Catalunya ha optat per restringir l'activitat nocturna, com els Països Baixos, que han fet marxa enrere en la desescalada. També França ha posat noves restriccions, tot i que té una incidència inferior als 50 casos per cada 100.000 habitants.

El govern francès va anunciar dilluns que restringirà l'accés a restaurants a les persones que no estiguin vacunades o que no puguin presentar una PCR negativa. El president francès Emmanuel Macron pretén estendre l'ús d'aquest certificat covid francès a transports, centres comercials i actes culturals. 

A més, la vacuna serà obligatòria pels treballadors sanitaris i de residències abans del 15 de setembre.

Grècia aplicarà mesures similars per frenar l'augment dels contagis al país. El president grec, Kyriakos Mitsotakis, va anunciar dilluns que s'exigirà a tot el personal sanitari i de residències la pauta completa de vacunació. Aquells que no estiguin vacunats a partir del 16 d'agost podran ser despatxats de la seva feina. 

Igual que el govern francès, Atenes ha decidit que només podran accedir a bars, cinemes o teatres aquelles persones que estiguin vacunades.

Altres restriccions

Els Països Baixos també va imposar noves mesures el divendres passat després d'un repunt en els contagis. S'han tancat les discoteques, i bars i restaurants han de tancar a mitjanit. El primer ministre holandès, Mark Rutte, ha demanat perdó aquest dilluns per haver aixecat les restriccions de la covid-19 massa aviat.

Malta és el país que ha rebut més crítiques a escala comunitària per voler imposar l'obligació d'estar vacunat per accedir al país. A partir del 14 de juliol, tancarà les seves fronteres a la resta de visitants europeus que no comptin amb una pauta de vacunació completa, prescindint dels certificats digitals de la UE amb tests PCR negatius.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.