Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge amb diverses monedes d'euro amuntegades i un cercle amb una moneda de 1 cèntim

La moneda d'1 cèntim per la qual paguen milers d'euros només veient-la

La raresa, els errors d'encunyació o els motius de la seva emissió poden dotar d'un valor incalculable monedes que fem servir en el dia a dia

La numismàtica continua captivant moltes persones. La col·lecció de monedes ha esdevingut una disciplina apassionant, i compta amb aficionats que dediquen gran part del seu temps a buscar i trobar exemplars valuosos. Per a molts no és només un passatemps o un hobbie, sinó un estil de vida que requereix un alt nivell de dedicació.

A primera vista, una moneda pot semblar un objecte comú, però en realitat pot albergar secrets i referències històriques que la converteixen en un bé molt preuat. L'antiguitat, els errors d'encunyació o la raresa poden elevar el valor a xifres astronòmiques. Això provoca que els col·leccionistes remoguin terra, mar i aire per trobar aquestes peces.

Habitualment, les monedes d'euro són les que tendeixen a adquirir un preu més gran amb el temps. Les monedes commemoratives, el valor de les quals sol créixer, acostumen a emitir-se en monedes d'1 i 2 euros. No obstant això, n'hi ha d'altres que poden semblar insignificants, com les d'1 cèntim, que contenen errors curiosos.

La moneda d'1 cèntim per la qual es paguen fins a 8.000 euros

Una de les peces més destacades és la moneda d'1 cèntim de l'any 2002, fabricada per l'arquitecte alemany Rolf Lederbogen. Aquest exemplar presenta un roure al revers, i compta amb un particular tret distintiu que multiplica el seu valor. La resposta és que està feta amb un acer diferent i, per tant, la moneda ostenta un color diferent de les d'1 cèntim més comunes.

Això la fa especial i molt buscada. A causa de la seva raresa i escassetat, aquesta peça es pot arribar a vendre per 8.000 euros. Tot i això, el valor d'aquestes monedes és flexible, i l'estat de conservació juga un paper fonamental en aquest sentit.

Imatge de fons d´una caixa plena de monedes d´euro i una altra imatge d´una moneda d´1 cèntim de l´any 2002 feta a Alemanya
La moneda d'1 cèntim que més busquen | Ebay, PixaBay

Així mateix, hi ha altres monedes d'1 cèntim amb errors, i un exemple és la moneda amb la Mole Antonelliana de Torí. En realitat, el que havia d'aparèixer era el Castel de la Muntanya de Puglia, ja que el museu torinès és propi de les monedes de 2 cèntims. Aquest error ha fet que es pugui vendre per uns 6.000 euros.

Les pàgines de subhastes i portals especialitzats en numismàtica ofereixen sumes impressionants de diners per aquestes monedes. Si tens aquesta peça tan cobejada entre mans, no dubtis a acostar-te a un professional per consultar-ne el valor real.