Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb diverses monedes d'euro amuntegades i un cercle amb una moneda de 1 cèntim

Aquesta moneda d'1 cèntim pot valdre fins a 50.000 euros

Un exemplar dissenyat l'any 2002 compta amb una singularitat que n'eleva el preu a una quantitat astronòmica

La numismàtica és un món apassionant que aplega una gran quantitat de seguidors. Buscar, trobar i col·leccionar monedes s'ha convertit en un estil de vida per a moltes persones, que destinen temps i recursos a trobar un objecte molt concret.

Més enllà de la seva aparença comuna, algunes monedes poden guardar secrets o referències històriques. Això les pot convertir en autèntics tresors amb un valor i preu immens. L'antiguitat, els errors d'encunyació o la seva escassetat al món poden elevar el valor d'una moneda.

La moneda d'1 cèntim que té un preu molt alt

Les monedes d'1 o 2 euros solen ser les més habituals a revalorar-se. No obstant això, n'hi ha d'altres, com les d'un cèntim, que es poden convertir en un actiu molt preuat.

Un exemple destacat és la moneda dissenyada per l'arquitecte alemany Rolf Lederbogen, la raresa i la manca d'exemplars disponibles dels quals l'ha portat a vendre's per fins a 50.000 euros. Hi ha altres que es venen per una mica menys, tot depèn del venedor o les condicions de la moneda.

Les pàgines de subhastes i portals de col·leccionistes ofereixen aquesta quantitat per la singularitat de la moneda. Va ser creada el 2002 a Alemanya, i té un roure dibuixat al revers.

La seva particularitat principal és que està fabricada amb un altre acer, cosa que la dota d'un color una mica diferent de les monedes d'1 cèntim habituals. Això la fa, sens dubte, especial i molt buscada.

Imatge de fons d´una caixa plena de monedes d´euro i una altra imatge d´una moneda d´1 cèntim de l´any 2002 feta a Alemanya
Una moneda d'1 cèntim ha assolit un valor immens per la seva raresa | Ebay, PixaBay

Per tant, si tens al teu moneder monedes d'1 cèntim, no dubtis a comprovar si es tracta de l'exemplar de Lederbogen. Si creus que el tens, no dubtis a acostar-te a un professional i rebre un assessorament adequat.

Les monedes commemoratives solen tenir un gran valor

Una altra de les particularitats de les monedes amb més valor és el motiu de la seva emissió. Hi ha molts exemplars que són commemoratius i surten com a commemoració.

Un dels últims casos és el de la Policia Nacional, que ha llançat una moneda de 2 euros que té curs legal per celebrar el 200è aniversari. Ha passat tots els processos d'autenticació, s'han llançat 1 milió i mig d'exemplars i es pot utilitzar per pagar.

A l'anvers té l'escut del cos, la inscripció "Policia Nacional 1824-2024" a la part superior i "Espanya" a la zona inferior. La inscripció està envoltada per les 12 estrelles de la Unió Europea.