Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge amb una moneda de 10 cèntims sobre un munt de monedes i una altra en primer pla

Així és la moneda de 10 cèntims que pots vendre per més de 200 euros a Espanya

Els errors d'encunyació, la raresa o l'escassetat d'exemplars poden elevar el valor de les monedes fins a límits insospitats

El món de la numismàtica experimenta un creixement substancial. Espanya, i tot Europa, són testimoni de l'increment de col·leccionistes de monedes i bitllets, que destinen hores, dies, setmanes i mesos a trobar les peces més valorades. Aquesta disciplina està reunint cada cop més aficionats, ja que últimament apareixen nombrosos exemplars amb un preu increïble.

Les monedes solen adquirir un gran valor per motius diversos. Normalment, les causes estan vinculades a la raresa, les errades d'encunyació o a elements gairebé imperceptibles que les converteix en tresors únics. Les cases de monedes, com tothom, cometen errors, i les particularitats més sorprenents ostenten un simbolisme molt cobejat al mercat.

La darrera troballa destacada se centra en les monedes de 10 cèntims d'euro, que ara emergeixen com a objectes cobejats per aquells que busquen oportunitats d'inversió.

Si tens aquesta moneda de 10 cèntims, et poden pagar fins a 220 euros

L'euro es va posar en circulació l'any 2002 a la Unió Europea. Molts exemplars emesos en aquestes dates tenen trets diferencials i, la moneda de 10 cèntims d'Itàlia de l'any 2002, ha demostrat tenir un valor enorme. I és que es poden arribar a pagar xifres properes als 220 euros.

Aquesta peça es caracteritza per tenir la Venus de Boticelli al seu revers. La imatge va ser seleccionada per una comissió tècnica i artística al moment de la seva impressió. El seu preu té a veure amb la seva escassetat al mercat, i la seva baixa presència fa que el seu valor es multipliqui a nivells sorprenents.

Moneda de 10 cèntims amb la Venus de Boticelli
Moneda de 10 cèntims amb la Venus de Boticelli | Ebay

Si per un cas trobes aquesta moneda, no dubtis a acostar-te a un professional que taxi el seu preu real. L'estat de conversa exerceix un rol crucial, ja que el valor i el preu pot augmentar o reduir. Així mateix, hi ha moltes pàgines en línia que valoren els exemplars i portals de compravenda i subhastes disposats a oferir quantitats suculentes de diners.

La revaloració d'aquestes monedes que semblen comunes a simple vista reflecteix un canvi de paradigma al món de la numismàtica. Els col·leccionistes i aficionats estan prestant i dirigint l'atenció cap a les peces que ja tenen en col·lecció.

Els darrers exemples recalquen la importància de no subestimar el valor dels objectes més quotidians. Darrere de cada moneda hi ha una història, un record i, de vegades, una sorpresa inesperada en forma de diners.