Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un matrimoni fa comptes, mentre que al cercle es veuen diversos bitllets

La novetat que acaba d'anunciar el SEPE amb l'ajut per a més grans de 52 anys

Els potencials beneficiaris compten amb nous requisits per tenir dret a l'accés a aquest ajut econòmic

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) té a disposició un ventall ampli d'ajudes una vegada esgotada la prestació per desocupació. El subsidi per a majors de 52 anys és una opció molt interessant per a les persones que tenen aquesta edat, i es pot percebre fins a arribar a la jubilació. Tot i això, hi ha hagut uns canvis en els requisits que atorguen el dret a rebre aquest ingrés.

Per accedir a aquest subsidi, el sol·licitant ha d'haver cotitzat com a mínim 15 anys en qualsevol règim de la Seguretat Social. Almenys 2 d'aquells anys han d'estar dins dels darrers 15 anys. També han d'haver cotitzat per desocupació durant, com a mínim, 6 anys de la vida laboral.

Tot i això, s'ha produït una modificació en els termes del SEPE. Fins ara, calia tenir cotitzats almenys 90 dies d'inscripció ininterrompuda com a demandant d'ocupació, però s'hi han introduït noves excepcions.

La novetat del SEPE per poder cobrar l'ajuda per a majors de 52 anys

Ara, ja no caldrà complir obligatòriament amb aquest període. El SEPE assegura que si una persona deixa d'estar inscrita com a demandant de feina en un període inferior a 90 dies, es considerarà que ha mantingut la inscripció ininterrompuda. És a dir, si no hi ha hagut interrupcions superiors a tres mesos, es pot cobrar aquest subsidi.

Per tant, si la interrupció excedeix els 90 dies, sí que es requerirà cotitzar aquest temps per accedir al subsidi per a més grans de 52 anys. No complir aquest requisit pot fer que el SEPE rebutgi la sol·licitud del subsidi.

Quina quantitat perceben les persones que reben aquest subsidi?

Els beneficiaris reben una quantia equivalent al 80% de l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM), que actualment són 480 euros al mes. El pagament es fa entre els dies 10 i 15.

Aquesta ajuda es cobra de manera indefinida fins a trobar feina o arribar a l'edat de jubilació i, a més, cotitza per a la pensió. La prestació cotitza pel 125% de la base de cotització mínima vigent cada any. Actualment es tradueix en una cotització per una base de 1.653,75 euros al mes.

Els canvis en els requisits del SEPE per tenir dret al subsidi per a més grans de 52 anys pot ser una gran notícia per a moltes persones. Els nous requisits faciliten els tràmits i amplien el nombre de potencials beneficiaris.