Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons de diverses monedes d?euro i una altra imatge d?una dona sorpresa

La moneda de 10 cèntims difícil de trobar que pots vendre per més de 200 euros

Els seguidors de la numismàtica busquen una peça de l'any 2002 que té un valor bastant elevat ara mateix

La col·lecció de monedes torna a estar en auge. Els aficionats de la numismàtica poden pagar altes quantitats de diners per monedes que, a simple vista, semblen normals. Tot i això, hi ha peces que tenen una història i que poden ser grans tresors.

Les monedes es poden revalorar amb el temps. Tant euros com pessetes han assolit preus increïbles, i les cases de subhastes o persones particulars poden oferir moltíssims diners. Normalment això depèn de la raresa d'aquest exemplar, el motiu de la seva emissió o una fallada que la converteix en un bé molt cobejat.

Les monedes de 10 cèntims que pots vendre per 100 euros

Les monedes de 10 cèntims d'euro, encara que puguin semblar insignificants, poden tenir un gran valor. Segons el portal "Es24", l'emissió de monedes d'euro del 2002 ha generat una gran expectació entre els col·leccionistes més passionals.

Un dels exemplars més buscats és la moneda de 10 cèntims d'Itàlia del 2002. Una moneda que és probable que hagi estat a les teves butxaques s'ha tornat una autèntica joia al mercat de la numismàtica. Aquestes peces poden assolir preus de fins a 220 euros.

Concretament, la moneda més valorada és la que té la Venus de Boticelli en una de les cares. La imatge va ser escollida per una comissió tècnica i artística quan es va llançar al mercat. És molt difícil trobar-la, per la qual cosa el seu preu s'ha elevat força.

Moneda de 10 cèntims d'Itàlia emesa el 2002
Moneda de 10 cèntims d'Itàlia emesa el 2002 | Ebay

La numismàtica pot trobar valor als detalls més petits. Les monedes més comunes i habituals, aquelles que tenim oblidades a les butxaques, et poden regalar un premi. Aquest exemplar et pot donar uns 200 euros, però hi ha altres peces el preu de les quals pot superar els 50.000 euros.

Si revises a la teva cartera i veus que tens la moneda de 2002 amb la Venus de Boticelli, consulta el seu valor amb un professional. S'encarregaran de revisar-la i taxar-la, ja que el seu estat de conservació és un element important per oferir més o menys diners.

Així mateix, hi ha portals web i pàgines de compravenda que ofereixen diners per aquestes monedes. A més, a plataformes per vendre productes, com eBay, també pots trobar monedes. Si en tens alguna, potser pot ser un bon aparador per trobar un comprador i treure't uns diners extres.