Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge amb oficina de l'Agència Tributària a una de les campanyes de la Declaració de la Renda i cercle vermell amb portàtil

Si fas la Renda en una gestoria, pren nota del que acaba de dir Hisenda

L'Agència Tributària castiga qualsevol error a la Declaració, i has de tenir diverses coses en compte

La Campanya de la declaració de la Renda 2023-24 va començar el 3 d'abril. Hi ha contribuents que, per evitar problemes i tenir totes les dades en ordre, acudeixen a una gestoria per fer el tràmit. Així mateix, aquest assessorament pot ajudar els ciutadans a conèixer les deduccions corresponents, estalviar temps, minimitzar errors i presentar menys tributs.

Tot i això, els experts també poden cometre errors a la Renda. En aquesta tessitura, has d'estar al corrent per saber què hauries de fer.

Què passa si la gestoria comet errors a la declaració de la Renda?

La declaració de la Renda pot ser tan senzilla o enrevessada. En funció de tota la informació fiscal que hagis d'incloure, el tràmit es pot convertir en un autèntic suplici.

Els contribuents poden confiar en l'esborrany de l'Agència Tributària o revisar detingudament cada casella per comprovar que tot està correctament. Així i tot, hi ha punts que poden passar desapercebuts per a la majoria de ciutadans, però és possible que un professional sí que hi repari.

Delegar les funcions en una gestoria pot ser un alleugeriment. Confies en experts que et faran preservar diners, et treuen preocupacions i t'ajudaran a desgravar certes despeses. Però tots som humans, i és possible que les persones amb més coneixement també s'equivoquin.

És crucial entendre que qualsevol notificació o sanció de l'Agència Tributària anirà adreçada al declarant. I és possible que rebis un avís sense saber que la teva Renda no s'ha fet correctament. El domicili fiscal sol ser un dels elements amb més possibilitats de ser sancionat, per la qual cosa ha d'estar actualitzat.

De qui és la responsabilitat?

Primer de tot, es recomana pagar la multa pertinent. Més endavant, pots recórrer a la justícia per dirimir si l'error és culpa de la gestoria o del client. Els assessors fiscals tenen assegurances de responsabilitat civil per a aquestes situacions, i és possible que surtis perdent.

Amb aquesta informació ja saps els riscos que corres si delegues la declaració de la Renda en una gestoria. A priori pot ser una solució fantàstica, però has de saber que els errors, normalment, recauen al declarant. El termini per presentar els ingressos del 2023 finalitza l'1 de juliol del 2024.