Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Moneda de 10 cèntims

La moneda de 10 cèntims que et poden comprar per 500 €: és de les més buscades

Una peça de col·leccionista publicada que representa les fites d'Àustria

Aconseguir monedes estrangeres, de col·leccionistes o amb errors és un passatemps que supera tots els límits establerts, ja que no només s'obtenen productes amb un valor reconegut. Aquestes peces hi guarden una fita històrica o un lloc reconegut per al turisme a la part del darrere.

Els col·leccionistes professionals coneixen a la perfecció quines són les monedes més buscades i el seu valor. És que si formes part d'aquest hobby hauràs de conèixer a la perfecció quines són les eines necessàries per guanyar molts diners. Perfectament a casa teva pots tenir unes monedes que al mercat de col·leccionistes es venen a un preu elevat.

La moneda de 10 cèntims d'Àustria difosa el 2002, ja fa dues dècades, té una menció especial. Aquesta va tenir una dedicació a la Catedral de Sant Esteve, un emblema del país pel seu estil gòtic vienès i lloc molt visitats per milers de turistes a l'any. Com que és d'edició especial es troba al mercat de col·leccions a un preu fins als 500 euros.

El 2002, Àustria difonia una sèrie de monedes que homenatjaven la seva arquitectura, personatges històrics i rellevants així amb motius florars. Josef Kaiser, va ser l'artista austríac encarregat de fer els dissenys, que van ser posteriorment seleccionats amb cura per la comissió nacional i sotmetré l'opinió pública amb sondejos.

La moneda de 10 cèntims d'Àustria arriba als 500 euros de valor

Tot i que van sortir a la llum més de 400.000.000 monedes d'aquesta sèrie, només n'hi ha 10.000 que presenten millor encunyació, una característica que n'augmenta el valor. En portals destinats a la subhasta com Etsy, trobem que la moneda abasta un valor de 50 euros mínim i arriba fins als 500 euros. Un preu que varia segons l'estat de conservació, cura i qualitat d'encunyació que presenti la moneda, uns valors que sumen el col·leccionista.

D'altra banda, aquesta moneda no és l'única moneda que és exclusiva del disseny. Encara que no siguis un veritable col·leccionistes sabràs que la cerca de monedes amb diversitat d'encunyació són les més buscades. La moneda de 5 cèntims d'origen francesa que va ser encunyada el 1999 amb una deformació característica és una altra moneda a la recerca i captura dels col·leccionistes.

Moneda de 5 cèntims de França de 1999

Des del Banc Central Europeu expliquen que aquesta moneda gal·la mostra una Marianne jove i femenina, amb trets marcats que personifiquen el desig d'una Europa sòlida i duradora. Fabieene Courtuade, gravadora d'enregistradora de la Casa de la Moneda de París, és la dissenyadora d'aquesta moneda que a la venda puja els 500 euros en moltes plataformes.

A les monedes més buscades mostren un aspecte de la jove lleugerament deformat respecte a les monedes normals, una característica que la diferència de la resta. A més de ser retirada el mateix any que va ser difosa pel banc francès i avui dia, se'n conserven pocs exemplars.

La moneda francesa es ven a portals a un preu superior als 500 euros

En portals com Ebay o Etsy es ven fins a 955 euros, encara que depenent de l'estat de conservació i del venedor en relació amb la moneda, el preu es pot rebaixar fins als 250 euros en altres portals, com Wallapop.

Si tens aquesta moneda de 5 cèntims o la de 10 cèntims d'Àustria a casa el millor és anar a botigues professionals i especialitzades en l'àmbit com les subhastes en línia de Foronum, Catawiki, Etsy o Ebay per conèixer el valor real pel qual s'està venent actualment.

En canvi, si el que vols és fer-te amb aquestes monedes informar-te molt bé de les característiques de cadascuna i dels portals. Mira cada detall de manera acurada perquè no intentis enganyar-te amb còpies barates que es fan passar per les oficials.