Peté Soler, periodista de TV3

Peté, històrica de TV3, carrega contra la televisió pública: «Ens arraconem nosaltres»

La periodista ha criticat durament les decisions de la cadena pública catalana

TV3sembla que no aixeca el cap. Mentre la cadena pública catalana intenta remuntar unes audiències, mínimes en les darreres setmanes, una històrica reportera de la cadena ha carregat sense pietat. La veterana periodista de cultura Maria Josep Soler, més coneguda com a Peté, no ha dubtat a explicar la crua realitat que amaga la cadena catalana.

Peté s'ha jubilat recentment, després d'estar durant quaranta anys treballant com a reportera a TV3. Soler va ser cap de cultura dels informatius durant més d'una dècada a la televisió catalana i va aparèixer a 'Els Matins' de Josep Cuní. Fins fa poc més d'un mes formava part de l'equip del 'Tot es mou' presentat per Helena García Melero on es va jubilar.

Melero va dedicar uns minuts per recordar la seva trajectòria

Va ser justament en aquest programa on es va acomiadar en directe amb els espectadors. Més concretament, el passat vint-i-set de gener, Peté va dir adeu i Melero va dedicar-li uns minuts per recordar la seva gran i llarga trajectòria a TV3. La presentadora barcelonina va remarcar que Soler va ser la periodista que va destapar la relació entre Shakira i Piqué, a partir d'una pregunta que va fer a la cantant colombiana durant una roda de premsa. «Tu vas ser la persona que va donar l'exclusiva de la seva relació arreu del món».

Ara, Soler, que ja no forma part de la Corporació, ha concedit una entrevista a Comunicació21 en la qual s'ha despatxat a gust contra alguns dels seus excompanys. La periodista no ha tingut pèls a la llengua per citar una realitat que TV3ben segur no vol ensenyar.

Manca de cultura a la televisió pública catalana

Per començar Soler ha carregat contra la poca presència d'espais culturals a TV3. «Tot el que no és notícia als TN, després té un paper residual en la cadena. És el cas de 'Quan arribin els marcians', que és l'únic programa cultural i s'emet en una franja poc visible», afirma la periodista.

També no ha dubtat a criticar els continguts actuals de la cadena pública. «TV3ha de competir amb la BBC i no amb la resta de televisions autonòmiques de l'Estat. Per mi és un error que avui comet la tele. Perquè la majoria de continguts que ofereixen les televisions autonòmiques són realitys o programes que no tenen res a veure amb la realitat del nostre país. Estic convençuda que l'audiència de TV3, que és llesta, ens ho agrairia. I aquesta tendència ens fa perdre la identitat, i la identitat és la nostra essència».

Soler critica durament el que fa TV3 amb els presentadors davant de càmera

Però ha estat un altre tema en què Maria Josep Soler no ha dubtat a explicar la crua realitat de la cadena i fins i tot ha donat noms. Es tracta de la poca presència de dones de més edat al davant de les càmeres. «Per què el TN més vist de la tele, el cap de setmana, el presenta un periodista home que supera la seixantena i una periodista dona vint anys més jove? En Pellicer, que el veig antic, no molesta. En canvi, una dona de la seva edat, sí». Val a dir que Ramon Pellicer té seixanta-dos anys i la seva companya del Telenotícies, Cristina Riba en té quaranta-tres.

Imatge de Ramon Pellicer i Cristina Riba Roig presentant el 'TN Cap de Setmana'
Ramon Pellicer té 62 anys, mentre que Cristina Riba Roig en té 43. | TV3

«Quan ens apareixen arrugues i no ens sentim estupendes, ens arraconem nosaltres mateixes. En condicions normals, Mònica Huguet hauria d'estar fent pantalla a TV3. És una periodista fresca, dinàmica i que està en forma. Possiblement, la direcció ja busca aquest perfil de dona jove, no només d'aspecte físic, sinó també d'actitud», assegura Soler.

«Molts companys a la tele en els darrers anys de la seva vida laboral s'han dedicat únicament a agafar telèfons. I d'altres que han marxat per la porta del darrere». Donant a entreveure que a la cadena pública no li agrada que persones amb una certa edat estiguin davant de la càmera. Unes declaracions polèmiques que hauran fet pensar TV3en les seves decisions.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!