Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de col·lecció de monedes i mans agafant bitllets d'euro

La moneda de 100 pessetes que costa molt més que la paga doble i podries tenir

Hi ha algunes monedes de pessetes que han multiplicat el seu valor amb el pas dels anys, com passa amb aquest exemplar

El món de la numismàtica ha esdevingut un dels més apassionants per als col·leccionistes i els amants de les monedes. Actualment, aquest tema ha adquirit una gran popularitat a Europa, així com a Espanya.

Algunes de les monedes més buscades pels col·leccionistes són les pessetes dels 50, dels 60, els 70, els 80 i els 90. Això és degut tant a la seva història com al seu disseny. Per això molts busquen exemplars d'aquestes dècades per aconseguir un extra de diners.

Aquesta és la moneda de 100 pessetes que pot desar un gran valor

Les pessetes sempre tenen un gran valor a causa de diversos factors. Tot i que no totes han multiplicat el preu, sí que ha succeït així amb exemplars com la moneda de 100 pessetes del 1969, considerada com una de les més buscades.

Moneda de 100 pessetes de l'any 1969
Aquesta és la moneda de 100 pessetes que té molt de valor | Subastas Numismáticas, Getty Images

Actualment, compta amb un valor que arriba fins als 920 euros. Sens dubte, una bona suma per la qual voldràs buscar-la per comprovar si tu mateix la pots tenir a casa. I és que hi pots aconseguir prop de 1.000 euros.

Com conèixer el valor de la moneda

En cas que tinguis alguna d'aquestes monedes de 100 pessetes de 1969, has de saber que el seu valor pot ser força alt. Per conèixer-lo, pots comprovar-ho a través de les subhastes en línia, així com en fòrums especialitzats en numismàtica.

Com a dada, aquest tipus d'exemplars solen ser molt buscats, sobretot a ciutats com Madrid i Barcelona. Participant en aquests fòrums i subhastes podràs conèixer el seu valor, així com conèixer possibles persones interessades.

Què pots fer si la tens al teu poder

Si comproves que tens en el teu poder una d'aquestes pessetes, i ja en coneixes el valor amb els trucs anteriors, una possibilitat que existeix és la d'intercanviar-la amb altres col·leccionistes, experts en numismàtica.

En l'actualitat, hi ha cases de monedes especialitzades, de subhastes i altres tipus de pàgines en línia que s'encarreguen de posar en contacte els interessats a vendre les monedes amb possibles compradors. A més, també ho pots fer a botigues físiques de col·leccionisme.