Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons de diverses monedes d?euros i una altra imatge d?una dona amb gest de sorpresa

Així és la moneda de 2 euros que et poden donar amb el canvi i val fins a 5.000 euros

Els aficionats de la numismàtica i les cases oficials de venda poden oferir enormes quantitats de diners per una peça única al mercat

La numismàtica és considerada una disciplina fascinant per a moltes persones. La història, l'art i la cultura s'entrellacen i es poden condensar en forma de monedes. Hi ha peces molt buscades per col·leccionistes i cases de subhastes, disposats a oferir enormes quantitats de diners per aconseguir els exemplars més cobejats.

Moltes monedes emeses a Espanya han adquirit un gran valor amb el pas del temps. Els errors d'encunyació o certes particularitats solen ser els elements més habituals per augmentar el preu d'aquests exemplars. Tot i això, en els últims temps, una moneda de 2 euros eslovena ha congregat l'interès de col·leccionistes de tot Europa.

La moneda de 2 euros que pots vendre per 5.000

Una peça commemorativa, encunyada el 2007, ha guanyat una important popularitat. La moneda recull una de les fites més importants de la història recent. Concretament, la inscripció evoca la signatura del Tractat de Roma, realitzada l'any 1957.

Amb motiu del 50è aniversari d'aquell fet, la moneda representa el Tractat signat pels sis països fundadors. Van ser França, Alemanya, Itàlia, Bèlgica, Països Baixos i Luxemburg. El document apareix plasmat sobre un fons que emula el paviment dissenyat per Miquel Àngel per a la Piazza del Campidoglio de Roma.

La moneda de 2 euros amb el Tractat de Roma
La moneda de 2 euros amb el Tractat de Roma | Ebay

Aquesta moneda ha arribat a preus sorprenents, arribant fins als 5.500 euros en algunes ocasions i superant els 6.000 euros a cases oficials de venda. La seva escassa presència al mercat, ja que només es van emetre 40.000 monedes, l'ha revalorada de manera impressionant.

El Tractat de Roma va establir la Comunitat Econòmica Europea (CEE) i la Comunitat Europea de l'Energia Atòmica (Euratom). Al document es van assentar les bases de la Unió Europea que coneixem avui dia.

En tot cas, si tens entre mans una moneda de 2 euros i observes que hi ha el dibuix aquí descrit al revers, no dubtis a acudir a un professional. Una altra opció és acudir a un portal en línia de compravenda, que pot taxar un valor aproximat de l'exemplar.

Aquest fenomen reflecteix la quantitat d'històries que poden evocar una simple moneda. Aquestes peces són tresors únics, exemplars irrepetibles que simbolitzen i representen fites i moments inoblidables.