Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons de diverses monedes d?euro i una altra imatge d?una dona sorpresa

Aquesta moneda de 20 cèntims val el seu pes en or: la pots vendre per 1.500 euros

La numismàtica cada cop compta amb més seguidors i una peça amb el rostre de Miguel de Cervantes pot amagar un tresor fascinant

La col·lecció de monedes és una passió que comparteixen molts ciutadans. La numismàtica és una disciplina molt seguida, que acull aficionats i persones disposades a fer grans sacrificis per trobar certs exemplars molt buscats o peces úniques.

Hi ha monedes que poden amagar un valor que sembla inversemblant. Els errors d'encunyació, els dissenys històrics, la raresa o l'escassetat al mercat són detalls que poden elevar considerablement el preu d'alguns objectes. Hi ha algunes monedes que s'emeten de forma commemorativa, mentre que d'altres poden guardar autèntics tresors sense que la majoria de gent ho sàpiga.

La moneda de 20 cèntims que pot valdre fins a 1.500 euros

Moltes pessetes s'han revalorat amb el pas del temps. Tot i que l'euro és present a les nostres vides des de fa uns anys, ja hi ha monedes molt cobejades pels col·leccionistes. Una és la moneda de 20 cèntims d'euro dedicada a Miguel de Cervantes, llançada el 1999.

Aquesta moneda, amb una emissió de fins a 8 milions d'exemplars, s'ha convertit en una de les més buscades a tot el món. El disseny de la moneda, que reprodueix el rostre de Cervantes, destaca per l'elegància i el simbolisme que representa.

Tot i això, el tret distintiu d'aquest exemplar rau en l'excés de metall en el retrat de l'autor. Aquest detall fa que les cases de subhastes puguin oferir fins a 1.500 euros per la moneda, tot i que el valor final depèn de l'estat de conservació i de la demanda del mercat.

La moneda de 20 cèntims amb el rostre de Miguel de Cervantes
La moneda de 20 cèntims amb el rostre de Miguel de Cervantes | Todo Colección

Trobar aquesta peça entre les monedes comunes pot ser un repte. No obstant això, si a les butxaques o en algun calaix de casa trobes aquest exemplar, no dubtis a consultar un expert en numismàtica. Una altra opció és comprovar el valor en algun portal de compravenda en línia.

La moneda de Miguel de Cervantes és un cas paradigmàtic del valor que poden adquirir les monedes amb els anys. És una evidència que els diners en efectiu han perdut pes a la societat i tenen un ús menor en detriment de la targeta de crèdit. No obstant això, hi ha peces que poden assolir preus increïbles, una característica que les transaccions digitals mai no podran ostentar.