Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons de diverses pessetes i una altra d?una pesseta del mundial de l?any 82 a Espanya i una altra de diversos bitllets d?euros

La moneda de 5 pessetes que podries tenir en algun calaix i es ven per 300 euros

És una d'aquelles monedes que representen un dels moments més importants de la història del nostre país

El col·leccionisme de pessetes és una de les aficions més apassionants de moltes persones. Són moltes les monedes que s'han revalorat amb el pas del temps a causa de múltiples factors.

A més de l'escassetat, molts exemplars destaquen gràcies a errors d'encunyació o pel significat històric. És el cas, per exemple, de la moneda de 5 pessetes del 1982, que es va elaborar per commemorar el Mundial de Futbol a Espanya.

Actualment, a més de ser un record històric, també s'ha convertit en una de les peces més buscades pels col·leccionistes. I és que amb ella et pots emportar un bon pessic per sumar el teu sou a final de mes.

Així és la pesseta més buscada

Una cosa que crida l'atenció aquesta moneda de 5 pessetes del 1982 és pel seu disseny, capaç de capturar l'emoció d'un esport tan reconegut com és el futbol.

Muntatge d'una moneda de 5 pessetes del Mundial 1982
La moneda de 5 pessetes del 1982 representa l'obertura al món d'Espanya | Getty Images, Numismática Llamas

En un dels costats d'aquesta pesseta, es pot veure una pilota amb una porteria al costat. A l'altra banda apareix l'escut d'Espanya acompanyat de la inscripció “Espanya 82”. Aquests símbols, a més a més d'estètics, representen com el país es començava a obrir pas després de la dictadura.

Quin és el valor de la moneda de 5 pessetes de 1982

Tots aquests elements converteixen aquesta pesseta en una de les més buscades pels col·leccionistes. En pàgines de venda de segona mà, com eBay, es pot trobar per ni més ni menys que 295 euros.

Per això, és el moment de donar una ullada per les teves butxaques i pels calaixos, ja que potser guardes aquesta pesseta a casa i ni tan sols ho recordis. A través d'ella, podràs rememorar un dels instants més importants de la història del nostre país mentre t'emportes un bon pessic.