Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge de diverses monedes, una de 2 euros i una dona feliç

La moneda que podries tenir a la cartera i està valorada en milers d'euros

Una petita moneda emesa l'any 2007 s'ha convertit en un objecte molt desitjat en el món del col·leccionisme

La col·lecció de monedes torna a estar en auge. Els seguidors i aficionats de la numismàtica han anat creixent en els darrers anys, cosa que ha provocat que moltes monedes siguin el centre d'atenció per a moltes persones. Trobar les peces més preuades no és una tasca senzilla, i requereix molt de temps i dedicació.

I és que les monedes poden arribar a guanyar molt de valor amb el pas del temps. Molts exemplars, fins i tot els que semblen més insignificants, són capaços d'assolir preus inimaginables. Els cèntims, euros i les antigues pessetes s'arriben a vendre per quantitats de diners altíssimes.

Hi ha motius diferents que eleven el valor d'una moneda. Els errors d'encunyació, dissenys cridaners, les rareses o la seva baixa presència al mercat són les principals causes. També les peces commemoratives que es van emetre com a homenatge a esdeveniments o personatges històrics.

La moneda de 2 euros del 2007 que pots vendre per 3.000 euros

Una de les monedes més valuoses i cobejades actualment és la de 2 euros emesa l'any 2007 a Mònaco. Només es van llançar 20.000 exemplars al mercat, i el seu disseny té la cara de la Princesa de Mònaco, Grace Kelly, amb motiu del 25è aniversari de la seva mort. Aquesta peça pot assolir els 3.000 euros a cases de subhastes a causa de les dificultats per trobar-la.

Se'l coneix com la "joia de la corona" de les monedes commemoratives de 2 euros. A l'anvers apareix la llegenda "MONACO", la marca de la Fàbrica de la Moneda (Monnaie de Paris), l'any d'emissió (2007) i la marca del gravador (Hubert Lariviere). També es pot veure el nom de l'artista RBBARON (Roger Bertrand Baron) i les 12 estrelles de la Unió Europea a la corona circular.

Moneda amb el rostre de Grace Kelly
Moneda con el rostro de Grace Kelly | Numismatica Visual

La moneda de 2 euros amb la cara de Grace Kelly té una curiosa particularitat. I és que la versió original es ven en un estoig vermell de col·lecció, cosa que posa en relleu que és autèntica i que no ha circulat pel mercat. En tot cas, si trobes aquest exemplar en algun racó de casa teva, pots acostar-te a un professional que taxi el preu.

Una altra possibilitat és consultar el seu valor a webs especialitzades i portals de compravenda. També hi ha aplicacions com ara Google Lens, Coinscope, Coinsnap i Maktub que, a partir d'una foto, poden brindar un preu aproximat.