Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de fotos d´una dona sorpresa i, de fons, una imatge de monedes d´un cèntim

La moneda d'1 cèntim que voldràs tenir a la cartera: paguen fins a 50.000 euros

Tens una petita fortuna a la butxaca? Aquest és el cèntim alemany que val 50.000 euros

Al món de la numismàtica, algunes monedes aparentment insignificants poden assolir valors sorprenents. Aquest és el cas d'una moneda d'1 cèntim encunyada a Alemanya l'any 2002, que pot valer fins a 50.000 euros. Però què fa que aquesta petita moneda sigui tan valuosa? 

A primera vista, la moneda d'1 cèntim alemanya del 2002 podria semblar igual a qualsevol altra. Tot i això, aquesta moneda té algunes peculiaritats que la fan única i altament desitjada pels col·leccionistes. 

Fotomuntatge amb una imatge de fons de monedes de cèntim d'euro i davant un home assenyalant
Les monedes d'1 cèntim podrien ser més valuoses del que t'imaginaves | Dean Drobot, Bilder von Boris Mayer

Dissenyada per l'arquitecte Rolf Lederbogen, presenta un revers amb fulles de roure, un disseny que ha capturat l'atenció a causa de la seva raresa i el material inusual amb què va ser encunyada. 

Una de les característiques més destacades d'aquesta moneda és la seva fabricació en acer, cosa que li dona un color diferent del típic to rogenc dels cèntims comuns. 

Per què és tan valuosa aquesta moneda? 

El valor d'una moneda de col·lecció generalment es basa en la seva raresa, estat de conservació i demanda al mercat. En el cas de la moneda d'1 cèntim de 2002, la seva raresa és deguda a la combinació del seu disseny únic i la limitada quantitat de monedes que presenten aquestes característiques. 

Muntatge de fotos d?un home obrint una cartera buida i, de fons, un pla general de monedes d?euro
Si tens aquesta moneda d'1 cèntim a la teva cartera, pots guanyar una fortuna | Aurelian Lupu's Images, Skitterphoto de Pexels, catalunyadiari.com

Els col·leccionistes estan disposats a pagar preus elevats en subhastes per monedes en perfecte estat de conservació. En el cas d'aquesta moneda alemanya, alguns exemplars han arribat als 50.000 euros, cosa que demostra l'alt interès i la competitivitat entre els col·leccionistes per obtenir-la. 

Com identificar i vendre aquesta moneda 

Si creus que tens una moneda d'1 cèntim de 2002 a la teva cartera o a algun calaix oblidat, has d'assegurar-te que la moneda tingui el disseny de fulles de roure al revers i que el seu color sigui diferent del d'altres cèntims. 

També és important portar la moneda a un expert en numismàtica per confirmar-ne l'autenticitat i l'estat de conservació. Les plataformes de subhastes en línia i les cases especialitzades són els millors llocs per vendre monedes de col·lecció rares com aquesta moneda d'1 cèntim alemanya. Assegura't d'investigar i triar un lloc fiable per maximitzar el teu guany.