Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Monedes de cèntim d'euro amuntegades

La moneda d'1 cèntim que els col·leccionistes desitgen comprar el 2023: potser la tens

Aquesta moneda alemanya és una de les més buscades pels col·leccionistes

La numismàtica, més que una afició, ha esdevingut un autèntic art. Un 'hobby' amb què, a més, pots guanyar bones quantitats de diners. Tot i que sempre ha estat molt conegut, els últims anys ha patit una pujada exponencial.

La compravenda de monedes i bitllets és cada cop més coneguda a Espanya i a qualsevol part del món. Lluny de suposar un problema, això ha fet que la demanda de molts exemplars creixi, cosa que també ha suposat un augment de l'oferta.

De fet, unes de les monedes que millor estan posicionades al món del col·leccionisme són les pessetes, que continuen sent de les més buscades a tot el món. Tot i això, moltes peces actuals, com els euros i els cèntims, també tenen un gran valor.

Les monedes actuals també multipliquen el seu valor

Com dèiem, monedes antigues, com les pessetes, tenen un gran valor al mercat. Tot i això, també sorprèn el que poden arribar a valdre moltes monedes i bitllets que són de curs legal.

Als mercats especialitzats, molts exemplars d'euros i cèntims n'han multiplicat el valor a causa de diversos factors. Tot depèn, és clar, de l'estat de conservació, així com de la raresa o dels detalls d'encunyació que tingui l'exemplar.

Muntatge d´uns bitllets i una lupa amb unes monedes de 2 euros
Els euros i cèntims també poden arribar a valdre milers d'euros tot i ser actuals | PixaBay

En aquest cas, per exemple, destaca el que val una moneda de tan sols 1 cèntim. Actualment, dins del mercat del col·leccionisme, s'hi poden arribar a pagar 50.000 euros. Una quantitat gens menyspreable tenint en compte el seu valor de sortida.

Aquesta és la moneda d'1 cèntim que et farà guanyar molts diners

La moneda d'un cèntim que pot arribar a costar 50.000 euros dins del món de la numismàtica és una encunyada a Alemanya l'any 2002. Tot i que a priori, sobretot per als menys entesos, pot semblar normal, té diverses característiques especials.

És un exemplar dissenyat per Rolf Ledrbogen. En primer lloc, aquesta moneda és una de les més especials gràcies al seu disseny. Al revers, es pot veure a la perfecció el dibuix d'un roure.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

A més, només de veure-la, per a tots aquells que entenen, es pot comprovar que és diferent. La raó és que està fabricada amb un acer d'un to diferent  del de la resta d'exemplars d'1 cèntim. Per això, és molt més cridanera que les altres.

Moneda d'un càntim fabricada a Alemania l'any 2002
Aquesta moneda d'un cèntim d'Alemanya ha arribat a vendre's per 50.000 euros | España Diario TIPS

Una moneda que val 50.000 euros

Igual que passa en qualsevol altre negoci, al mercat del col·leccionisme hi ha centenars d'exemplars en venda. Tot i això, aquest es tracta d'un mercat molt selectiu, la qual cosa vol dir que no tots es vendran pel mateix valor.

Tenint en compte això, cal destacar que, en el cas de comptar amb la moneda adequada, els col·leccionistes de monedes poden estar disposats a pagar grans quantitats de diners segons l'exemplar.

Un bon exemple el tens en aquesta moneda d'1 cèntim alemany. Tot i que és un exemplar que segueix sent de curs legal, i el valor del qual és de tan sols 1 cèntim, n'hi ha que ha arribat a desemborsar 50.000 euros per ella.

L'exclusivitat, clau en la numismàtica

En aquest punt, una de les coses a tenir en compte és que tant l'exclusivitat com la diferenciació són clau a l'hora que una moneda multipliqui el seu valor. Per això, els diferents dissenys, així com els errors d'encunyació, poden ser molt interessants.

En cas que tinguis una d'aquestes monedes, pots col·locar-la en pàgines de subhastes 'online' especialitzades, així com portar-la a una botiga d'antiguitats. Allà, els experts t'indicaran el seu valor i també et podran ajudar a trobar el comprador adequat.