Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Bitllets de 5 euros, i al fons diverses monedes

La moneda de 10 cèntims que pot arribar a costar 200 euros avui dia

Aquesta és una d'aquelles monedes que pots tenir a casa i que segurament mai pensaries que tenen un valor excepcional

El col·leccionisme de monedes és un món ampli i apassionant. Actualment, són molts els amants de la numismàtica que decideixen aprendre-ho tot sobre les monedes, per conservar-les en perfecte estat.

D'altra banda, també són cada cop més les persones que decideixen vendre-les. De fet, molts asseguren que les monedes poden ser petites obres d'art, ja que es poden arribar a vendre per milers i fins i tot centenars de milers d'euros.

Aquesta és la moneda de 10 cèntims que pots vendre per 200 euros

Com que aquest és un món tan ampli, un dels problemes que enfronten diversos col·leccionistes és el fet de no trobar la moneda que busquen. Amb l'especialització, arriba també aquell moment en què només es busca allò que té més rendibilitat.

Una de les coses a tenir en compte és que, tot i que són moltes les monedes que multipliquen el seu valor, no totes ho aconsegueixen. Això fa que hi hagi exemplars que valen centenars de milers d'euros i altres que no arriben als 50 euros.

En aquest cas, cal destacar una moneda que s'ha revalorat molt darrerament, amb un preu que pot seguir pujant amb el pas del temps. Parlem d'aquesta moneda de 10 cèntims d'Itàlia, fabricada l'any 2002.

Moneda de 10 cèntims d'Itàlia emesa el 2002
Aquesta moneda de 10 cèntims pot arribar a costar fins i tot 200 euros | Ebay

Una moneda no gaire antiga amb un valor sorprenent

Aquesta moneda de 10 cèntims es diferencia perquè compta amb la Venus de Boticelli al revers, cosa que l'ha convertit en una de les més buscades per milers de col·leccionistes. De fet, això ha fet que s'arribin a pagar fins a 200 euros per ella a eBay.

Tot i que molts poden pensar que no es tracta d'un preu massa alt, cal recordar que, actualment, el seu valor real és de tan sols 10 cèntims. En definitiva, la seva revaloració està assegurada.

A més, també cal pensar que, si ara ja arriba als 200 euros, aquest valor és molt probable que es vagi incrementant amb el pas del temps. El mateix que ha passat amb molts altres exemplars de diferents països.