Imatge de fons de diverses monedes de 2 cèntims amb dues imatges més, d'una mà amb bitllets de 100 euros i una altra d'un home sorprès

La moneda de 2 cèntims de 2002 que pots vendre per més de 100 € el 2024

Tot i que les pessetes solen tenir un gran valor, algunes monedes de cèntims també destaquen gràcies a diferents factors

Cada vegada són menys les persones que utilitzen l'efectiu al seu dia a dia. Les monedes i bitllets són cada cop més escassos, ja que són molts els que prefereixen optar per altres mètodes de pagament, com la targeta bancària o fins i tot el telèfon mòbil.

Tot i això, no vol dir que les monedes i bitllets estiguin desapareixent. De fet, també són moltes les persones que els tenen guardats a casa com a peces de col·lecció, ja que la numismàtica ocupa un lloc clau actualment.

Què determina el valor d'una moneda

Són moltes les monedes que poden tenir un gran valor per aspectes com la seva antiguitat. D'altres, però, ho tenen a causa d'altres factors. Algunes de les més buscades pels col·leccionistes són, per exemple, les que presenten errors.

Tot i això, les errades d'encunyació no són l'única cosa que valoren els amants de la numismàtica. D'altra banda, també criden l'atenció els exemplars de què hi ha poques unitats.

El valor de cada moneda, per part seva, pot canviar depenent d'aspectes com el seu estat de conservació. Si estan com a noves, aquest creix, si presenten signes de desgast o estan brutes, pot baixar.

Aquesta és la moneda de 2 cèntims de 2002 que val més de 100 euros

Tot i que solem pensar que les monedes antigues, com les pessetes, són les més valuoses, també cal buscar al teu moneder, ja que hi ha cèntims que es poden vendre a bon preu.

Imatge de fons de diverses monedes de cèntims d'euro amuntegades i dues imatges en primer pla d'una moneda de 2 cèntims per les dues cares
Aquesta moneda de 2 cèntims es pot trobar a eBay per ni més ni menys que 110 euros | Wallapop, Getty Images

Per exemple, és el cas d'aquesta moneda d'Alemanya de dos cèntims. Al seu anvers, podem veure la branca de roure que és similar a la que apareixia a les monedes antigues de pfenning.

És un disseny característic del catedràtic Rolf Lederbogen. Encunyada el 2002, actualment es pot trobar a portals com eBay per 110 euros. Aquest alt valor és que hi ha pocs exemplars en circulació.

Cal esmentar que hi ha altres monedes com aquesta però de només un cèntim. Aquestes també estan força buscades i per elles es pot aconseguir bones quantitats de diners.