Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'una persona cuinant verdures en una paella, amb una altra d'una persona sorpresa i una paella plena de sal

Es fa viral un truc per recuperar l'antiadherent de les paelles amb sal

Es tractaria d'un truc senzill però tremendament efectiu per aconseguir recuperar les nostres paelles favorites

Les paelles antiadherents són un electrodomèstic molt útil per cuinar. Permeten preparar aliments amb poc o gens d'oli i sense enganxar-se a la superfície. Tot i això, amb el pas del temps i l'ús, les paelles antiadherents poden perdre el seu efecte i deixar de funcionar correctament. 

Són molts els factors que poden influir que una paella antiadherent es faci malbé. Per exemple, l'ús d'estris metàl·lics, la neteja amb fregalls abrasius o el sobreescalfament de la paella en són algunes mostres típiques.

Hi ha un truc casolà que et pot ajudar a recuperar l'antiadherent de la paella amb només una mica de sal. Aquest truc es va fer viral a TikTok i ha sorprès milers d'usuaris per la seva senzillesa i efectivitat.

En què consisteix el truc viral per recuperar les paelles

El truc consisteix a escalfar la paella amb sal fins que aquesta canviï de color i després netejar-la amb una tovallola de paper. D'aquesta manera, s'aconsegueix eliminar les restes de brutícia i greix que s'han acumulat a la superfície de la paella. Aquelles que impedeixen que l'antiadherent funcioni correctament.

Així, es pot tornar a cuinar sense que els aliments s'enganxin i sense necessitat de fer servir gaire oli. Perquè aquesta opció senzilla i simple ajudarà de forma positiva a l'hora de recuperar una paella antiadherent feta malbé. Però, com fer-ho?

Passos per recuperar l'antiadherent d'una paella

Per fer aquest truc necessitaràs els materials següents: una paella antiadherent danyada, sal (preferiblement gruixuda), paper de cuina i oli (opcional). Els passos que cal seguir són els següents:

COMO RECUPERAR tus SARTENES VIEJAS para que NO se PEGUEN

1. Neteja la paella

En primer lloc, neteja la paella amb sabó líquid i una esponja suau per eliminar la brutícia superficial. Asseca-la bé amb un drap o paper de cuina.

2. Escalfa la paella amb la sal

Poseu la paella al foc i deixeu-la escalfar durant un minut a foc alt, hi pots afegir unes gotes d'oli per millorar-ne el resultat. Posa sal sobre la superfície de la paella fins a cobrir-la del tot. Agiteu la paella perquè la sal es distribueixi uniformement.

Una paella plena de sal sobre un taulell amb vitroceràmica
La paella ha de quedar ben coberta de sal | YouTube

Ara és el moment de deixar que la sal s'escalfi sobre la paella durant uns minuts fins que comenci a saltar i a prendre un to marró o groguenc. Això indica que la sal està absorbint el greix i la brutícia que hi ha a la superfície de la paella.

Una paella al foc amb sal torrada dins, sobre una vitroceràmica
L'ideal és esperar que la sal estigui ben torrada | YouTube

3. Torna a netejar

Retira la paella del foc i treu la sal amb compte de no cremar-te. Neteja la superfície de la paella amb un tovalló humit, però sense fregar gaire. Repeteix el procés si cal fins que la superfície quedi neta i brillant.

4. Deixa que refredi i fes el darrer rentat

Deixa que la paella es refredi del tot i després renta-la amb aigua i sabó com de costum. Asseca-la bé i ja està a punt per utilitzar.

Aquest truc pot funcionar amb paelles antiadherents amb esgarrapades lleus o moderades, però no amb les que estan molt deteriorades o tenen esquerdes profundes. En aquest cas, el millor és reemplaçar-les per unes de noves.

Consells per cuidar la nostra paella antiadherent

Cal tenir en compte que algunes paelles antiadherents venen amb una capa protectora que cal eliminar abans de fer-les servir per primera vegada. Per fer-ho, es pot rentar la paella amb aigua i sabó, assecar-la bé i untar-la amb una mica d'oli.

Després escalfeu la paella a foc mitjà durant uns minuts i retireu l'excés d'oli amb un paper de cuina. Així s'aconsegueix millorar l'adherència del material antiadherent i evitar que s'enganxin els aliments.

Evidentment, no és aconsellable tallar els aliments dins de la paella. Encara que es facin servir utensilis de fusta o plàstic, tallar els aliments dins de la paella pot danyar el material antiadherent i provocar esgarrapades o esquerdes.

Encara que puguem pensar que és una opció més higiènica, els experts no aconsellen rentar la paella al rentaplats. Tot i que algunes paelles antiadherents són aptes per al rentaplats, el cert és que aquest mètode de neteja pot ser molt agressiu. El millor és rentar la paella a mà amb aigua tèbia i sabó suau, usant una esponja o un drap suau.

Finalment, es recomana no apilar les paelles les unes sobre les altres. Això pot provocar que les paelles es ratllin o es deformin pel pes o el frec. El millor és desar les paelles en un lloc on no es toquin entre si o posar un drap o paper entre cadascuna per evitar el contacte directe.