Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dona sorpresa amb ulleres, bitllets de 100 euros i monedes al fons.

Aquesta és la moneda que et pot fer guanyar una fortuna si encara la tens a casa

Si ets dels afortunats que encara guarden monedes de 100 pessetes, podries estar en possessió d'una autèntica joia

T'imagines tenir una petita fortuna amagada en un calaix de casa teva? Si ets dels afortunats que encara conserven monedes de 100 pessetes del 1983, podries tenir un tresor de fins a 20.000 euros.

La moneda de 100 pessetes de 1983, un error valuós

La numismàtica, l'estudi i la col·lecció de monedes i bitllets, ha guanyat popularitat significativa a Espanya els últims anys. Entre les peces més cobejades hi ha la moneda de 100 pessetes de 1983, el valor de les quals ha augmentat a causa d'un error en el seu disseny. Cosa que ha fet que es converteixi en una joia per als col·leccionistes.

Muntatge de fotos d?un home obrint una cartera buida i, de fons, un pla general de monedes d?euro
No subestimis el valor de les teves antigues monedes | Aurelian Lupu's Images, Skitterphoto de Pexels, catalunyadiari.com

Què fa especial aquesta moneda?

La clau del valor d'aquesta moneda rau en el seu disseny. L'error en qüestió es troba al cantell ple de flors de lis, on algunes miren cap amunt i altres cap avall. Tot i això, no totes les monedes de 100 pessetes de 1983 ho inclouen, per la qual cosa no totes són igual de valuoses.

Encara que sí que aquest peculiar detall ha disparat el seu valor al mercat de col·leccionistes. Si tens una d'aquestes monedes en qualitat “Sense Circular” (és a dir, en perfecte estat), podries vendre-la per fins a 20.000 euros. Les monedes de 100 pessetes del 1983 amb aquest error són especialment valuoses si es col·leccionen en parella.

Per què col·leccionar monedes?

La col·lecció de monedes no només és una afició fascinant, sinó també una inversió potencialment lucrativa. Les monedes antigues tenen un gran valor històric i econòmic.

Moneda de 100 pessetes d'Espanya de l'any 1983 amb la imatge de Joan Carles I i l'escut nacional.
Algunes monedes de 100 pessetes del 1983 valen una fortuna | Numismática Llamas, Pixabay de image4you

Representen moments específics de la història i, en molts casos, errades d'encunyació que les fan úniques. La moneda de 100 pessetes del 1983 és un exemple perfecte de com un simple error pot transformar un objecte quotidià en una peça de col·leccionista altament valorada.

Com es pot saber si tens una moneda valuosa?

Revisar les teves antigues col·leccions de monedes o fins i tot les caixes de records familiars podria ser el primer pas per descobrir si tens una fortuna amagada a casa.

Per identificar la moneda de 100 pessetes del 1983, presta atenció a la data d'emissió. I és que la moneda ha de ser del 1983. També als cantells amb flors de lis i a l'estat de conservació de la moneda de 100 pessetes. La qualitat "Sense Circular" és crucial per assolir el valor màxim.

Muntatge de monedes d'euro i bitllets variats d'euro
Revisa les teves col·leccions i descobreix si tens una moneda que et pugui fer guanyar una fortuna | Pexels, DAPA Images

Què fer si en trobes una?

Si descobreixes que tens una d'aquestes monedes, el pas següent és verificar-ne l'autenticitat i l'estat de conservació. Pots acudir a un expert en numismàtica o a una casa de subhastes per obtenir una valoració precisa.

A més, participar en fòrums i grups de col·leccionistes pot oferir-te una millor idea del mercat actual i ajudar-te a trobar compradors interessats.

La numismàtica no és només una manera de connectar-se amb la història, sinó també una manera de descobrir el valor ocult en objectes quotidians.

Les monedes, més enllà del valor facial, poden explicar històries i reflectir errors i particularitats del seu temps. La moneda de 100 pessetes del 1983 és un testimoni de com un petit error pot convertir un simple objecte en una peça de col·lecció altament valorada.