Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons de diverses monedes d?un euro i una altra imatge d?un home sorprès

Les monedes d'1 euro que valen el seu pes en or: les pots vendre per molts diners

Algunes peces poden assolir un preu impensable, i poden generar uns ingressos extres que sempre són ben rebuts

Moltes persones comparteixen la passió per la col·lecció de monedes. El món de la numismàtica pot ser realment fascinant i darrere de cada exemplar hi pot haver una gran història.

Les monedes poden assolir un valor immens amb el pas del temps. Sigui per errors d'encunyació o per la seva poca presència al mercat, la seva cotització pot pujar i convertir-se en un objecte molt preuat i buscat per tot el món.

En el cas de les monedes d'1 euro, n'hi ha algunes que valen el seu pes en or. Les cases de subhastes, col·leccionistes o portals de compravenda poden arribar a oferir enormes quantitats de diners per una moneda que, a simple vista, pot semblar normal i corrent.

Aquestes monedes es poden vendre per molts diners

Així mateix, la raresa de les monedes els pot atorgar un gran valor. Per exemple, les primeres 2.000 unitats encunyades, que no tenen les esquerdes laterals presents en les monedes actuals, poden arribar als 400 euros.

Així mateix, les monedes del Vaticà amb la cara del Papa Joan Pau II, emeses el 2002, també són objecte de gran demanda entre els col·leccionistes. Té uns 90 euros.

Tot i això, n'hi ha d'altres per les quals es paga un preu més alt. La moneda més preuada d'1 euro és una peça emesa a Mònaco l'any 2007.

Imatge de fons de diverses monedes d'euro en una imatge desenfocada i una altra de dues monedes d'euro, una de Mònaco 2007 i una altra de Portugal 2008
Aquestes dues monedes són molt preuades | Route66's Images, My Numi

S'hi exhibeix la cara del príncep Albert II, però no té les marques habituals a les vores. Aquesta fallada va obligar a retirar-la de circulació, i a penes queden al voltant de 2.000 exemplars disponibles. Es pot arribar a pagar fins a 360 euros.

Una moneda d'euro emesa per la Fàbrica de Moneda de Portugal l'any 2008 també és molt buscada. Conté un mapa de la Unió Europea, però hi falten els territoris de Bulgària i Romania, països que es van unir a la Unió Europea el 2007.