Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons de diverses pessetes amuntegades i una altra d?un home amb gest de sorpresa més una altra imatge d?una part d?una pesseta commemorativa del Mundial del 82

Les monedes de principis dels 80 per les que paguen més de 500 euros sense pensar-s'ho

Aquestes pessetes han esdevingut molt valuoses i buscades pels col·leccionistes

La col·lecció de monedes ha tornat a guanyar popularitat a Espanya. La numismàtica és una disciplina apassionant i seguida per moltes persones, que estan disposades a dedicar gran part de la vida a trobar els exemplars més valuosos. Hi ha peces que s'arriben a convertir en tresors increïbles amb el temps, i poden assolir un preu inimaginable.

Moltes monedes es revaloren per diferents motius. Els més comuns estan relacionats amb la seva escassetat al mercat, errors d'encunyació o rareses. Així mateix, hi ha algunes peces que s'emeten de forma commemorativa, i solen ser actius molt preuats.

Les monedes dels anys 80 que pots vendre per 600 euros

Ara, una pesseta de la dècada dels 80 ha adquirit un gran valor. Es tracta de la moneda d'1 "dur", que apareix amb la cara de Joan Carles I, rei emèrit. El monarca apareix de manera habitual en moltes de les monedes d'euro emeses entre el 2002 i el 2014, any en què va abdicar.

Tot i això, la seva cara també apareix en aquesta pesseta, i es tracta d'una peça valuosa i difícil de trobar. La moneda ha esdevingut una autèntica joia per als aficionats a la numismàtica. Les cases de subhastes han arribat a pagar 650 euros, i molts col·leccionistes desitgen comptar-hi.

La moneda de 1 pesseta amb el rostre de Joan Carles I
La moneda de 1 pesseta amb el rostre de Joan Carles I | Ebay

Passa el mateix amb una moneda de 25 pessetes del 1980. Va ser impresa amb motiu de la futura celebració de la Copa Mundial de Futbol a Espanya, i té també la cara de Joan Carles. Té una pilota de gravat amb una xarxa i l'estrella amb el número 80 o 81, i en alguns llocs s'ha arribat a vendre per 500 euros.

Imatge de fons de diverses monedes de pessetes amb una imatge difuminada i una altra imatge d'una moneda de 25 pessetes del mundial de futbol del 82 i amb la cara de Joan Carles
Aquesta moneda també té un valor alt | Ebay, Beachboy

Així mateix, hi ha un altre exemplar amb el bust del Rei Joan Carles I que també està molt cercada. Es tracta de la moneda de 5 pessetes del 1982, i es coneix com l'"error del mundial". Aquell any, Espanya va albergar la Copa del Món de futbol, i encara es recorda, entre altres motius, per la mascota del torneig, Naranjito.

Dit això, aquesta peça conté un error que la converteix en una moneda molt valuosa. Mentre que per una cara apareix una referència al Mundial, de l'altra es mostra el monarca emèrit, però amb l'any 1975.

La moneda de 5 pessetes amb
La moneda de 5 pessetes amb "l'error del mundial" | Blog Numismático

Aquesta fallada fa que hi hagi gent capaç de pagar entre 400 i 600 euros. Per això, revisa els teus calaixos buscant aquestes relíquies que et poden donar molts diners. Hi ha una quantitat ingent de pessetes a Espanya, i hi ha la possibilitat que disposis d'un d'aquests dos exemplars tan cobejats sense que ho sàpigues.